Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Hypnotherapie bij het prikkelbare darmsyndroom

  Het prikkelbare darm syndroom kan zich uiten op veel verschillende manieren.  Waar de ene patiënt vooral last heeft van diarree, heeft een ander juist last van obstipatie of van bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel. Duidelijk is wel dat prikkelbare darm syndroom, hoewel het op zich niet ernstig of levensbedreigend is, voor veel mensen wel hun leven ernstig kan ontregelen.   ...

Lees meer >>

Op 24 november 2016

Hypnose in de belangstelling. Aandacht voor de kracht van aandacht.

Nu er steeds meer hypnose wordt ingezet als vermaak, kan je je afvragen wat nu precies het verschil is tussen hypnose en hypnotherapie. De inzet van hypnose ofwel trance bij psychosociale problemen, medische ingrepen, bevallingen of als persoonlijke groei, is nog steeds wat onbekend. Het is de term ‘hypnose’ wat vaak mensen tot verwarring brengt. Je denkt dan ...

Lees meer >>

Op 27 augustus 2015

Fie's Verhaal over moed en dapperheid

Onderstaand vindt u een reactie van iemand die heeft geschreven over haar eigen groeiproces om weer tot gezondheid te kunnen komen, met mijn hulp en behandeling(en). Ik heb met haar goedkeuring, en op haar eigen verzoek, dit artikel op naam gepubliceerd. Het doel van dit artikel is om aan mensen te laten zien dat je met het omstellen van je leefstijl een ernstige ziekte proces, gecombineerd aan de ...

Lees meer >>

Op 13 maart 2015

Reflexzonetherapie en Kinderwens

Het lukt niet... Ook vrouwen die lichamelijk gezond zijn, worden niet altijd meteen zwanger. Het uitblijven van de zo gewenste zwangerschap gaat vaak gepaard met twijfels en onzekerheden. Hoe langer het duurt, hoe groter de stress. Zo ontstaat een neerwaartse spiraal.   Veel oorzaken De oorzaken  van het uitblijven van een zwangerschap kunnen heel divers zijn:  Stress ...

Lees meer >>

Op 13 maart 2015

Hypnotherapie fabels en feiten

Bij hypnose zoals je dit kent van tv programma's en moderne Hypnotherapie word je in beide gevallen in trance gebracht. Toch kun je ze niet met elkaar vergelijken omdat ze op één punt totaal verschillen.  Bij tv of toneelhypnose wordt je in zo'n diepe trance gebracht dat je niet meer bij bewustzijn bent. Je kakelt dan op commando als een kip of gaat andere gekke dingen doen die ...

Lees meer >>

Op 16 februari 2015