Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Angst los je op met deprogrammeren

Veel mensen zijn angstig en zoeken daarom van nature naar controle maar dit is een verkeerde oplossing. Iedereen weet dat controle energie kost en het gevolg is dan ook vaak dat men chronisch moe wordt en iedereen maar zoeken naar de "ziekte". Maar je bent niet ziek, je bent uitgeput van het onder controle houden van je angsten. Daarom werken de medicijnen ook niet of de zoveelste therapie. Een ...

Lees meer >>

Op 14 januari 2015

Overwin sociale angst

Zit je met jezelf in de knoop en heb je het gevoel dat je constant in een negatieve spiraal zit? Niks wat je doet lijkt een positief effect te hebben en je ziet geen uitweg meer. Je voelt je gevangen in jezelf, in je gedachten, emoties en angsten. Je hebt het gevoel dat je kapot gaat en dat de leegte steeds ondraaglijker wordt en dat de keuzes die je maakt drastische gevolgen hebben voor jou en je ...

Lees meer >>

Op 5 januari 2015

Hypnose Versus Rijangst

Bijna de helft van de mensen met een rijbewijs zijn wel eens nerveus of angstig achter het stuur. Vooral vrouwen hebben hier vaker last van dan mannen. 1 op de 6 vrouwen krijgen al zwetende handen als ze aan autorijden denken, tegenover slechts 3 procent van de mannen, blijkt uit een onderzoek van Psychologie Magazine. Volgens psycholoog Jan van den Berg lijden in Nederland ongeveer 1 miljoen ...

Lees meer >>

Op 5 januari 2015

Heb ik sociale angst?

Sociale angst wordt in DSM-IV (handboek voor psychiaters) omschreven als een duidelijke en aanhoudende angst voor 1 of meer situaties waarin men sociaal moet functioneren of waarin men moet presteren en waarbij men wordt blootgesteld aan onbekenden of mogelijke kritische beoordeling door anderen.   Je bent bang dat je je op een manier zal gedragen of angstverschijnselen zal vertonen die ...

Lees meer >>

Op 5 januari 2015

Overtuigingen achter een verslaving.

Wil je stoppen met roken? Zoek dan uit aan welke onbewuste overtuigingen je sigaretten hebt gekoppeld.

Lees meer >>

Op 25 september 2014