Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Nieuw: APS-Therapy bij chronische en acute pijnklachten

Iedereen heeft wel eens pijn en soms is dat ook een probleem. Een gezond en vitaal lichaam kan daar goed mee overweg. Het gaat dan vanzelf wel weer over. Een ingenieus systeem zorgt voor vermindering en herstel van de klachten. Helaas gaat dit om verschillende redenen niet altijd vanzelf goed. Er kan bijvoorbeeld ernstig getraumatiseerd weefsel bij de pijnplek zijn ontstaan. Daardoor ...

Lees meer >>

Op 10 juni 2013

Alternatief kijken naar chronische ziektes.

Een ziektebeeld is volgens de reguliere zorg chronisch als deze: • minstens drie maanden duurt; • regelmatig terugkomt; • niet te genezen is. Met medicijnen, leefregels en therapieën zijn de verschijnselen van de ziekte meestal aardig te onderdrukken. De oorzaak van de ziekte verdwijnt echter niet. Van een chronische ziekte hebt u dus altijd in min of meerdere mate last. U zult er in ...

Lees meer >>

Op 23 oktober 2012

Drugs, jongeren slik toch niet je toekomst in!

Ach, wij zijn vroeger ook jong geweest. Laat ze lekker stappen en feesten. Op zich niets mis mee om een pilsje te drinken of een blowtje te roken wordt er soms gedacht. Helaas is het drugsgebruik flink toegenomen. Niet alleen in de steden maar vooral juist ook in dorpen.

Lees meer >>

Op 23 oktober 2012

Ziek zijn of gezond blijven?

Als je de titel leest dan zal waarschijnlijk iedereen als ze het voor het zeggen hadden kiezen voor gezond blijven. Toch is er een verschil van denken hierover als we kijken vanuit onze westerse cultuur of wanneer we er vanuit de oosterse visie naar kijken.

Lees meer >>

Op 23 oktober 2012