Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Gelukkig zijn; hoe doe je dat?

Het geluk zit meestal in kleine momenten. Opeens is het er. In een onbewaakt moment overvalt het ons. Het gevoel van gelukkig zijn is ongrijpbaar, onnoembaar. Wat is het? Wat is dat gevoel dat we geluk noemen?

Lees meer >>

Op 6 juni 2011

Taiji Tao & Qi Gong

Taiji en QiGong zijn uit China afkomstig. Het is bewegingstechniek en bewegingsleer waarbij je langzaam en met aandacht bewegingsvormen of losse bewegingen uitvoert. Een bewegingsvorm bestaat uit verschillende bewegingen die vloeiend in elkaar overgaan, QiGong zijn losse bewegingen die je meerdere keren achter elkaar herhaald, eventueel naar links en naar rechts. In Taiji Tao werk je niet ...

Lees meer >>

Op 21 maart 2011

Ontspanningstherapie met gebruik van klanken.

Klanken zijn eenvoudig in te zetten als methode en techniek om lichaam en geest te ontspannen. Voor gezondheidsonderhoud, vrije tijds ontspanning en als preventie van klachten voor lichaam en geest. In veel culturen en religies worden klanken al eeuwen gebruik ter ondersteuning van rituelen. Het reciteren van o.a. gebeden, mantras, gedichten etc. werkt harmoniserend en ontspannend. De geest is ...

Lees meer >>

Op 6 december 2009

Holistische massage

Een algehele ontspanningsmassage gegeven door een vakkundig masseuse. Het bevordert het welzijn van lichaam en geest en heft eventuele blokkades op.

Lees meer >>

Op 12 november 2007

Reiki maakt het leven leuker

Een leven dat leuker, lichter en minder lastig is. Dat ervaren cliënten en cursisten van Rian Romme, een erkende Reikibehandelaar in Amsterdam. Zij gaan opgewekt naar huis en met veel verbazing vertellen ze de volgende keer wat ze in de tussentijd hebben ervaren. Is dat te danken aan Reiki of doen mensen dit zelf? Een gesprek over wat je wel en niet kunt verwachten van Reiki en wat er mogelijk is....

Lees meer >>

Op 20 september 2007