Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Healing: een liefdevol steuntje in de rug

Regelmatig zie ik mensen in mijn praktijk die ‘het gevoel hebben’ om een afspraak te maken. Vaak is er nog geen ervaring opgedaan met energiewerk. Uitleg geven aan wat een healing is, is best lastig. Ik doe een poging Energiewerk is te omschrijven als ‘terugkomen bij jezelf’. Terugkomen bij wie je werkelijk bent, verbinden met de bron, je eigenheid ervaren en weten wat er ...

Lees meer >>

Op 20 september 2018

Zelfhelend vermogen in een nieuwe tijd

Zelfherstellend Het genezend vermogen van ons lichaam is een complex systeem dat altijd streeft naar een bepaalde balans. Wat we ook binnenkrijgen en hoe we ook met onszelf of met ons lijf omgaan, altijd is het systeem in staat om een op deze manier verkregen onbalans te herstellen in een natuurlijk evenwicht. Ziekte laat zien dat de balans verstoord is en dat ons immuunsysteem hard aan het werk ...

Lees meer >>

Op 4 september 2018

Herstel je darmflora, herstel je brein: tips van de neuroloog

Gezonde darmbacteriën betekenen automatisch een gezond brein en gezond gedrag. Als je bedenkt dat 80-90% van de serotonine in de darmen wordt geproduceerd, dan is het gemakkelijk te begrijpen dat de invloed van het darmmilieu groot is: op je stemming, op je kijk op de wereld en op je libido! Er is lang van uitgegaan dat de hersenen op een of andere manier geïsoleerd waren van ...

Lees meer >>

Op 12 juli 2018

Contact met engelen

Contact met engelen We hebben allemaal wel eens een afbeelding van een engel gezien. Maar wat is een engel nu echt? Daar zijn verschillende ideeën over. Er wordt vaak gedacht dat een overleden mens een engel in de hemel wordt. Zonder te willen beweren of iets goed of fout is, kan ik stellen dat ik geloof dat engelen afgescheiden energieën zijn van de Goddelijke energie (of van de Bron, ...

Lees meer >>

Op 10 juli 2018

Gezond zelfgemaakt hartig dessert met gezonde vitaminen en mineralen.

Een perfecte combinatie voor na het avond eten. Een advocado met zelfgemaakte mosterd. RECEPT Mosterd Neem 75% donkerbruin mosterdzaad en 25% geel mosterdzaad. Doe deze in een grote glazen pot. Vul de pot met 25% biologische troebele appelazijn en 75% water.Voeg een snufje keltisch zeezout of Himalaya zout toe.Als je van pittig houd voeg je 2 cm verse curcuma toe.Laat de mosterd een ...

Lees meer >>

Op 13 juni 2018