Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Met pijn in mijn hart….

Om mij heen zie ik kinderen en jongeren die stress ervaren en spanningen hebben. 4000 kinderen zitten ongewild thuis van school. Zelfs kinderen van 6 jaar krijgen de diagnose ‘Overspannen’. Toen ik aan een kind vroeg waar ze bang voor was zei ze: ‘Dat ik niet goed genoeg ben.   En regelmatig hoor ik kinderen zeggen dat hun papa of mama  het te druk hebben om met ze ...

Lees meer >>

Op 21 april 2018

KNO klachten en benauwdheid

   ZOUTKRACHTEN  Jurre (4jaar) komt sinds oktober bij jullie in de Haloclinic. Hij heeft als sinds zijn geboorte last van KNO klachten en benauwdheid, hij gebruikt hiervoor veel puffer en antibiotica. Van een collega hoorde ik over de zout kamer. Ik ben het gaan googelen en heb een afspraak gemaakt, want baat het niet dan schaadt het niet.   DE LONGEN ZIJN SCHOON We komen ...

Lees meer >>

Op 8 maart 2018

Depressie of vitamine D te kort?

Uit Nederlands onderzoek blijkt, dat mensen met depressie en angst lagere concentratie van vitamine D in het bloed  hebben. Bovendien bleek dat bij huidige depressieve personen de ernst van de symptomen samenhing met de concentratie van vitamine D in het bloed: hoe ernstiger de symptomen hoe groter vitamine D tekort. Vitamine D wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in de huid ...

Lees meer >>

Op 5 februari 2018

Bijnieruitputting behandelen

Het wordt beschrijven als overwerkt, gestresst, chronische vermoeidheid of totale uitputting. Lange perioden van stress zijn de primaire oorzaak van uitgeputte bijnieren! Het wordt geschat dat ongeveer 80% van de mensen in de wereld lijden aan bijnieruitputting! Volgens James Wilson (dokter en auteur van “Adrenal fatique: The 21st Century Stress Syndrome”) beinvloeden ...

Lees meer >>

Op 2 februari 2018

Mijn geest is als los zand in de wind

Sommige mensen zijn heel gevoelig. Dat geeft niks, het is zowel een uitdaging als een talent. Sommige mensen zijn zó gevoelig, dat ze ooit in hun leven terecht komen in een psychose. Dat is een periode in je leven dat je hele wereld letterlijk op zijn kop staat. Je bent vreselijk bang, of vreselijk blij, al naar gelang op dat moment je basisemotie. Uiteindelijk is het vaak toch een angstig ...

Lees meer >>

Op 2 februari 2018