Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Klachten van keel en luchtwegen

Goed bekeken is elk griepje, verkoudheid, en ook koorts niets anders dan een mechanisme van het zelfreinigend systeem van het lichaam om zich te ontdoen van iets wat er niet hoort. Hoe ‘dat wat er niet hoort’ er dan gekomen is, is een ander – voor ieder individu uniek – verhaal en heeft te maken met zowel fysieke, mentaal-emotionele en/of op diepere bewustzijnslagen gelegen ...

Lees meer >>

Op 18 mei 2018

Chronisch Ziek: een belangrijke richtingwijzer!

Tijd van Heling “…In dit leven komt alles samen, niet uit een, twee of zes incarnaties, maar uit al je incarnaties hier op Aarde. Alles komt nu in je leven naar boven om te worden genezen, elke kleine aangelegenheid...”  (Informatie Telos) De prachtige en hoopvolle boodschap van deze bijzondere tijd is:  Je kunt je totale zelf helen: Spiritueel, mentaal, emotioneel ...

Lees meer >>

Op 18 mei 2018

Met pijn in mijn hart….

Om mij heen zie ik kinderen en jongeren die stress ervaren en spanningen hebben. 4000 kinderen zitten ongewild thuis van school. Zelfs kinderen van 6 jaar krijgen de diagnose ‘Overspannen’. Toen ik aan een kind vroeg waar ze bang voor was zei ze: ‘Dat ik niet goed genoeg ben.   En regelmatig hoor ik kinderen zeggen dat hun papa of mama  het te druk hebben om met ze ...

Lees meer >>

Op 21 april 2018

KNO klachten en benauwdheid

   ZOUTKRACHTEN  Jurre (4jaar) komt sinds oktober bij jullie in de Haloclinic. Hij heeft als sinds zijn geboorte last van KNO klachten en benauwdheid, hij gebruikt hiervoor veel puffer en antibiotica. Van een collega hoorde ik over de zout kamer. Ik ben het gaan googelen en heb een afspraak gemaakt, want baat het niet dan schaadt het niet.   DE LONGEN ZIJN SCHOON We komen ...

Lees meer >>

Op 8 maart 2018

Depressie of vitamine D te kort?

Uit Nederlands onderzoek blijkt, dat mensen met depressie en angst lagere concentratie van vitamine D in het bloed  hebben. Bovendien bleek dat bij huidige depressieve personen de ernst van de symptomen samenhing met de concentratie van vitamine D in het bloed: hoe ernstiger de symptomen hoe groter vitamine D tekort. Vitamine D wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in de huid ...

Lees meer >>

Op 5 februari 2018