Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Bijnieruitputting behandelen

Het wordt beschrijven als overwerkt, gestresst, chronische vermoeidheid of totale uitputting. Lange perioden van stress zijn de primaire oorzaak van uitgeputte bijnieren! Het wordt geschat dat ongeveer 80% van de mensen in de wereld lijden aan bijnieruitputting! Volgens James Wilson (dokter en auteur van “Adrenal fatique: The 21st Century Stress Syndrome”) beinvloeden ...

Lees meer >>

Op 2 februari 2018

Mijn geest is als los zand in de wind

Sommige mensen zijn heel gevoelig. Dat geeft niks, het is zowel een uitdaging als een talent. Sommige mensen zijn zó gevoelig, dat ze ooit in hun leven terecht komen in een psychose. Dat is een periode in je leven dat je hele wereld letterlijk op zijn kop staat. Je bent vreselijk bang, of vreselijk blij, al naar gelang op dat moment je basisemotie. Uiteindelijk is het vaak toch een angstig ...

Lees meer >>

Op 2 februari 2018

Mindfulness via de piano, prachtig maar wat gebeurt er in de hersenen bij deze meditatieve muziek?

Gratis Stilteconcert Jan Vayne 'Moment voor jezelf' 16 maart, Hoevelaken Jan speelt als geen ander, hij is een virtuoos, wiens spel geen grenzen kent, speelt de meest indrukwekkende genres, en alles met overgave en heel veel passie! Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat jouw tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen doet. ...

Lees meer >>

Op 25 januari 2018

Voorgevoelens en zielenonrust

Deze tekst gaat over hoe je meer rust in jezelf kunt krijgen. In veel gevallen kun je zelf wel achterhalen waar je onrustig van wordt. Maar er zijn ook momenten in je leven dat je gewoonweg niet goed weet waar die onrust vandaan komt. Je moet dan altijd maar afwachten wat er gaat gebeuren. In mijn jeugd viel het mij op dat ik soms zo'n zes weken van tevoren ergens onrustig van werd. Vandaag de dag ...

Lees meer >>

Op 1 januari 2018

Fysieke klachten en het Ascentieproces

“Ascentie gaat over het verheffen, het balanceren en harmoniseren van onze trillingspatronen.” Wij (en de Aarde) worden opgetild naar een hoger bewustzijn. Dit is nogal een proces als je er goed over nadenkt. Want alles in ons dat hiermee niet in harmonie is en vastzit in structuren van lager bewustzijn zal ‘losgetrild’ worden naar een hogere lichttrilling. Eeuwen hebben ...

Lees meer >>

Op 18 december 2017