Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Reizen

Op reis gaan maakt ruimte vrij in je hoofd. De dagelijkse beslommeringen laat je even achter je. Wat zo belangrijk lijkt in het dagelijks leven, lijkt langzaam zijn waarde te verliezen. Je gedachten drijven meer en meer voorbij zonder dat je ze internaliseert en je wordt van binnen stiller... En weet je wat? Je hoeft daar fysiek niet eens voor naar het buitenland, niet eens buiten je ...

Lees meer >>

Op 11 december 2017

Hoe jij jezelf en anderen op onbewust niveau en plek in jouw wereldbeeld geeft

Ben je onzeker of heb je andere problemen in sociale situaties? Door dit artikel te lezen begrijp je wat de oorzaak is en dat je het kunt veranderen met behulp van een sociaal panoramaconsulent. Hoe jij jezelf en anderen op onbewust niveau en plek in jouw wereldbeeld geeft. Gedachtemensjes  Geef iemand een pop, en hij of zij weet er meteen een sociaal wezentje van te maken. U heeft ...

Lees meer >>

Op 15 november 2017

Budget & Maatschappij VS Mentale Kracht & Energie

De budgetten voor thuiszorg/verpleging/verzorging/begeleidend wonen etc., zoals iedereen bekend is, staan landelijk onder druk, wat ook zo is aangaande jongeren, vluchtelingen, Roma en mogelijk andere groepen of individuen, laat staan dat er voldoende ruimte is voor het praten met en geven van energie aan mensen die dat goed kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld eenzame mensen, mensen die ...

Lees meer >>

Op 9 november 2017

Als praten niet meer helpt

We zijn gewend om te praten over gebeurtenissen die ons bezighouden. We staan minder stil bij de manier waarop we die gebeurtenissen verwerken. We raken uit balans als deze verwerking verstoord raakt. Dan merken we dat gebeurtenissen vanuit het verleden ons functioneren blijven beïnvloeden. We raken dan overprikkeld. Je kan je angstiger of somber gaan voelen. Het is dan lastig om dingen los ...

Lees meer >>

Op 11 september 2017

De holistische mens op vijf niveaus, deel 2: Het vertrouwde lichaam

Het fysieke lichaam kunnen we zien, beetpakken en voelen. Ons eigen lichaam en ook dat van anderen om ons heen. En dat doen we ook veelvuldig. Of we nu onze pasgeboren baby oppakken, een goede vriend of vriendin een knuffel geven of met iemand vrijen, het lichaam speelt er een centrale rol in. Het menselijk lichaam is voor iedereen bekend terrein, zou je denken. Veel mensen vereenzelvigen zich ...

Lees meer >>

Op 30 augustus 2017