Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Budget & Maatschappij VS Mentale Kracht & Energie

De budgetten voor thuiszorg/verpleging/verzorging/begeleidend wonen etc., zoals iedereen bekend is, staan landelijk onder druk, wat ook zo is aangaande jongeren, vluchtelingen, Roma en mogelijk andere groepen of individuen, laat staan dat er voldoende ruimte is voor het praten met en geven van energie aan mensen die dat goed kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld eenzame mensen, mensen die ...

Lees meer >>

Op 9 november 2017

Als praten niet meer helpt

We zijn gewend om te praten over gebeurtenissen die ons bezighouden. We staan minder stil bij de manier waarop we die gebeurtenissen verwerken. We raken uit balans als deze verwerking verstoord raakt. Dan merken we dat gebeurtenissen vanuit het verleden ons functioneren blijven beïnvloeden. We raken dan overprikkeld. Je kan je angstiger of somber gaan voelen. Het is dan lastig om dingen los ...

Lees meer >>

Op 11 september 2017

De holistische mens op vijf niveaus, deel 2: Het vertrouwde lichaam

Het fysieke lichaam kunnen we zien, beetpakken en voelen. Ons eigen lichaam en ook dat van anderen om ons heen. En dat doen we ook veelvuldig. Of we nu onze pasgeboren baby oppakken, een goede vriend of vriendin een knuffel geven of met iemand vrijen, het lichaam speelt er een centrale rol in. Het menselijk lichaam is voor iedereen bekend terrein, zou je denken. Veel mensen vereenzelvigen zich ...

Lees meer >>

Op 30 augustus 2017

Tekening lezen: Wat verteld de tekening van uw kind?

Wanneer Uw kind aan het tekenen is kan het zijn dat het tekenen gewoon leuk vind maar er kan ook een verborgen verhaal in zitten. Sowieso zegt een tekening heel veel over uw kind. Je kan het karakter eruit lezen of je kan zien waar het kind nu op dit moment mee worstelt wat hem / haar bezig houdt. Om een tekening te kunnen lezen kijken we naar * het totaal beeld wat valt er op wat straalt het ...

Lees meer >>

Op 2 augustus 2017

De holistische mens op vijf niveaus - deel 1: Een werkbaar model

In de vele jaren dat ik studie heb gemaakt van de mens – onder andere door mijzelf te bestuderen – ben ik tot het inzicht gekomen dat mensen bestaan op vijf niveaus, uiteenlopend van het fysieke tot en met een spiritueel niveau. In een serie artikelen beschrijf ik deze niveaus en de betekenis ervan voor onze gezondheid, eventuele ziekte(s) en ons welbevinden, en hoe het jou kan ...

Lees meer >>

Op 31 mei 2017