Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Tekening lezen: Wat verteld de tekening van uw kind?

Wanneer Uw kind aan het tekenen is kan het zijn dat het tekenen gewoon leuk vind maar er kan ook een verborgen verhaal in zitten. Sowieso zegt een tekening heel veel over uw kind. Je kan het karakter eruit lezen of je kan zien waar het kind nu op dit moment mee worstelt wat hem / haar bezig houdt. Om een tekening te kunnen lezen kijken we naar * het totaal beeld wat valt er op wat straalt het ...

Lees meer >>

Op 2 augustus 2017

De holistische mens op vijf niveaus - deel 1: Een werkbaar model

In de vele jaren dat ik studie heb gemaakt van de mens – onder andere door mijzelf te bestuderen – ben ik tot het inzicht gekomen dat mensen bestaan op vijf niveaus, uiteenlopend van het fysieke tot en met een spiritueel niveau. In een serie artikelen beschrijf ik deze niveaus en de betekenis ervan voor onze gezondheid, eventuele ziekte(s) en ons welbevinden, en hoe het jou kan ...

Lees meer >>

Op 31 mei 2017

Transpersoonlijke Therapie & Ziekten: Hoe Het Vinden van Betekenis in Ziekte Jou Kunt Helpen om te Genezen

Er zijn natuurlijk een enorme hoeveelheid van verschillende therapieën en behandelingen om uit te kiezen bij het opstellen van een behandelingsplan. Alles, van voeding, energetische, holistische en kruiden therapieën tot de meer agressieve allotropische vormen van behandeling zoals chirurgie en chemo. Echter, vaker wel dan niet worden de psyché, de ziel en het hart vergeten ...

Lees meer >>

Op 14 mei 2017

Ziekte: Een Holistische Benadering, Deel 3 - Hoe Een Holistische Benadering Kunt Helpen Bij de Beheer en Het Herstel van Ziekte

In deel 1 hebben wij het belang van niet alleen de benadering van de persoon als een fysieke eenheid onderzocht, maar ook dat het van cruciaal belang is om ook de energetische aspecten van de mens te overwegen bij de behandeling van ziekte. Ook in deel 2 hebben we de interactie tussen emotie en ziekte besproken alsook het grote belang van het beheer van emotionele trauma's, ...

Lees meer >>

Op 14 mei 2017

Ziekte: Een Holistische Benadering, Deel 2 - Verbinding Tussen Emoties en Het Ontwikkelen van Ziekten

In deel 1 hebben wij de mens als zowel energie als materie onderzocht. We hebben ook gekeken naar het wetenschappelijk bewijzen voor een interactie tussen de energie-lichaam en het fysiek lichaam. We hebben ook het verband tussen deze lichamen en alles om ons heen onderzocht en vond dat waarnemers, gebeurtenissen en de omgeving, door de wetten van de kwantumfysica, daadwerkelijk ziekte ...

Lees meer >>

Op 14 mei 2017