Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Wat een bananenschil jou kan vertellen over jouw bewustzijn

Hallo, fijn dat je er bent!Leuk dat je wilt lezen wat ik graag met je wil delen.Ik ben blij met het leven, blij met mezelf.  En blij dat ik daar van genieten mag. Of de zon nu schijnt of het pijpenstelen regent. Of ik nu lachend en springend door de plassen dans of huilend en gefrustreerd onder de zon sta. Met of zonder de meest uiteenlopende interpretaties van ...

Lees meer >>

Op 2 maart 2017

Complementaire zorg bij Kanker

  Waarom complementair bij kanker? Het aantal mensen met de diagnose kanker stijgt helaas elk jaar. De ziekte en de behandelingen hebben veel gevolgen, zowel fysiek, emotioneel als psychisch, daar willen we tijdens de Massage-ComplementairVakbeurs op 17 en 18 maart bij stil staan. Veelvoorkomende problemen zijn: angst, vermoeidheid, stress, somberheid en het omgaan met de ...

Lees meer >>

Op 1 februari 2017

Psychische mishandeling – Narcisme

Psychische mishandeling – Narcisme   Psychisch mishandeling is een onderdeel van narcisme. Het is zeer destructief binnen relaties en als slachtoffer kan de weg naar herstel kan lang duren. Narcisme is een psychische stoornis en valt onder de noemer pathologie. Een narcist zal nooit erkennen een probleem te hebben en zal altijd naar de ander wijzen. Iedere situatie wordt op ...

Lees meer >>

Op 28 november 2016

Hypnotherapie bij het prikkelbare darmsyndroom

  Het prikkelbare darm syndroom kan zich uiten op veel verschillende manieren.  Waar de ene patiënt vooral last heeft van diarree, heeft een ander juist last van obstipatie of van bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel. Duidelijk is wel dat prikkelbare darm syndroom, hoewel het op zich niet ernstig of levensbedreigend is, voor veel mensen wel hun leven ernstig kan ontregelen.   ...

Lees meer >>

Op 24 november 2016

Hypnose in de belangstelling. Aandacht voor de kracht van aandacht.

Nu er steeds meer hypnose wordt ingezet als vermaak, kan je je afvragen wat nu precies het verschil is tussen hypnose en hypnotherapie. De inzet van hypnose ofwel trance bij psychosociale problemen, medische ingrepen, bevallingen of als persoonlijke groei, is nog steeds wat onbekend. Het is de term ‘hypnose’ wat vaak mensen tot verwarring brengt. Je denkt dan ...

Lees meer >>

Op 27 augustus 2015