Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Artsen en patiƫnten pleiten voor de leefstijlgeneeskunde: 'Pillen lossen niet alles op'

Artsen vertrouwen vaak op medicijnen, terwijl een gezonde leefstijl soms beter werkt om patiënten te genezen. Minister Bruins krijgt daarom donderdag een ‘manifest leefstijlgeneeskunde’.   Een andere leefstijl is soms het beste medicijn. Gezonder eten, meer bewegen en stress tegengaan helpen niet alleen om ziekte te voorkomen, patiënten kunnen er ook door genezen. Dat ...

Lees meer >>

Op 19 oktober 2018

Healing: een liefdevol steuntje in de rug

Regelmatig zie ik mensen in mijn praktijk die ‘het gevoel hebben’ om een afspraak te maken. Vaak is er nog geen ervaring opgedaan met energiewerk. Uitleg geven aan wat een healing is, is best lastig. Ik doe een poging Energiewerk is te omschrijven als ‘terugkomen bij jezelf’. Terugkomen bij wie je werkelijk bent, verbinden met de bron, je eigenheid ervaren en weten wat er ...

Lees meer >>

Op 20 september 2018

Zelfhelend vermogen in een nieuwe tijd

Zelfherstellend Het genezend vermogen van ons lichaam is een complex systeem dat altijd streeft naar een bepaalde balans. Wat we ook binnenkrijgen en hoe we ook met onszelf of met ons lijf omgaan, altijd is het systeem in staat om een op deze manier verkregen onbalans te herstellen in een natuurlijk evenwicht. Ziekte laat zien dat de balans verstoord is en dat ons immuunsysteem hard aan het werk ...

Lees meer >>

Op 4 september 2018

Herstel je darmflora, herstel je brein: tips van de neuroloog

Gezonde darmbacteriën betekenen automatisch een gezond brein en gezond gedrag. Als je bedenkt dat 80-90% van de serotonine in de darmen wordt geproduceerd, dan is het gemakkelijk te begrijpen dat de invloed van het darmmilieu groot is: op je stemming, op je kijk op de wereld en op je libido! Er is lang van uitgegaan dat de hersenen op een of andere manier geïsoleerd waren van ...

Lees meer >>

Op 12 juli 2018

Contact met engelen

Contact met engelen We hebben allemaal wel eens een afbeelding van een engel gezien. Maar wat is een engel nu echt? Daar zijn verschillende ideeën over. Er wordt vaak gedacht dat een overleden mens een engel in de hemel wordt. Zonder te willen beweren of iets goed of fout is, kan ik stellen dat ik geloof dat engelen afgescheiden energieën zijn van de Goddelijke energie (of van de Bron, ...

Lees meer >>

Op 10 juli 2018