sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over alternatieve geneeswijzen

Hypnose in de belangstelling. Aandacht voor de kracht van aandacht.

Nu er steeds meer hypnose wordt ingezet als vermaak, kan je je afvragen wat nu precies het verschil is tussen hypnose en hypnotherapie. De inzet van hypnose ofwel trance bij psychosociale problemen, medische ingrepen, bevallingen of als persoonlijke groei, is nog steeds wat onbekend. Het is de term ‘hypnose’ wat vaak mensen tot verwarring brengt. Je denkt dan ...

Lees meer >>

Op 27 augustus 2015

Fie's Verhaal over moed en dapperheid

Onderstaand vindt u een reactie van iemand die heeft geschreven over haar eigen groeiproces om weer tot gezondheid te kunnen komen, met mijn hulp en behandeling(en). Ik heb met haar goedkeuring, en op haar eigen verzoek, dit artikel op naam gepubliceerd. Het doel van dit artikel is om aan mensen te laten zien dat je met het omstellen van je leefstijl een ernstige ziekte proces, gecombineerd aan de ...

Lees meer >>

Op 13 maart 2015

Reflexzonetherapie en Kinderwens

Het lukt niet... Ook vrouwen die lichamelijk gezond zijn, worden niet altijd meteen zwanger. Het uitblijven van de zo gewenste zwangerschap gaat vaak gepaard met twijfels en onzekerheden. Hoe langer het duurt, hoe groter de stress. Zo ontstaat een neerwaartse spiraal.   Veel oorzaken De oorzaken  van het uitblijven van een zwangerschap kunnen heel divers zijn:  Stress ...

Lees meer >>

Op 13 maart 2015

Hypnotherapie fabels en feiten

Bij hypnose zoals je dit kent van tv programma's en moderne Hypnotherapie word je in beide gevallen in trance gebracht. Toch kun je ze niet met elkaar vergelijken omdat ze op één punt totaal verschillen.  Bij tv of toneelhypnose wordt je in zo'n diepe trance gebracht dat je niet meer bij bewustzijn bent. Je kakelt dan op commando als een kip of gaat andere gekke dingen doen die ...

Lees meer >>

Op 16 februari 2015

Angst los je op met deprogrammeren

Veel mensen zijn angstig en zoeken daarom van nature naar controle maar dit is een verkeerde oplossing. Iedereen weet dat controle energie kost en het gevolg is dan ook vaak dat men chronisch moe wordt en iedereen maar zoeken naar de "ziekte". Maar je bent niet ziek, je bent uitgeput van het onder controle houden van je angsten. Daarom werken de medicijnen ook niet of de zoveelste therapie. Een ...

Lees meer >>

Op 14 januari 2015