Hatsjie, jippie het is lente.

De dagen worden weer langer,tenminste het blijft weer langer licht. Het zonnetje schijnt, de dieren geven weer leven aan het nageslacht en de bloemetjes gaan weer bloeien. Wij mensen hebben er weer zin in ,voelen de kriebels in onze buik en denken dat we verliefd zijn. Jippie het is weer lente. We nemen een mooi veldboeketje mee voor onze nieuwe geliefde of gaan gezellig relaxen met z’n tweeën in de bossen. Het geluk kan niet meer stuk totdat …. Hatsjie,toch wel lastig die lente.

De tijd van onder andere hooikoorts, zonneallergie en koemelkallergie is weer aangebroken .

Wat heeft koemelkallergie met de lente te maken zul je denken. Nou, het weer Pasen geweest en dan worden er naast de hoeveelheid gewone eieren natuurlijk ook de heerlijke chocolade paashazen, chocolade kippen en chocolade eieren gegeten. In chocolade zit o.a. melk en dat kunnen mensen met een koemelkallergie niet verdragen. Dat is toch vervelend als je van chocolade houdt, iedereen het eet en jij het niet mag hebben.

Een paar jaar geleden heb ik iemand van koemelkallergie af geholpen. Maar er zat zoveel stress op het feit dat die persoon weer melkproducten kon eten dat deze persoon ook nog een stressrelease behandeling nodig had voordat ze daadwerkelijk melkproducten durfde te nemen.

Onze visie is dat er achter een allergie of overgevoeligheid niet alleen een lichamelijke oorzaak zit, maar ook andere oorzaken (zoals o.a. emotie, metafoor, psyche, omgeving).

Das leuk bedacht zul je misschien denken, maar bij het eerste de beste grassprietje of polletje wat ik zie krijg ik al tranende ogen, een verstopte jeukneus, eczeem, hoofdpijn, vermoeidheid en een algehele malaise van niet lekker voelen. Of te wel, ik heb last van hooikoorts.

Gelukkig heb ik hier pilletjes voor en nu is het stukken minder.

Fijn dat er ook andere betekenissen te maken hebben met mijn zonneallergie,maar als ik maar een beetje zon krijg op mijn tedere huid dan krijg ik rode bultjes die ontzettend gaan jeuken.

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom je hooikoorts of zonneallergie hebt ? Heeft het dan te maken met pure pech,zwak lichaam,erfelijk,grote neus, hekel aan de bossen ?

Een citaat van Dr. Edward Bach (homeopathisch arts, 1886-1936) :”Ziekte is geen wrede straf, maar enkel en alleen een correctie. Een instrument waarvan onze eigen psyche zich bedient om ons op onze fouten te wijzen, ons te weerhouden van grotere dwalingen en ons te beletten nog meer schade aan te richten. En om ons te leiden naar de weg van de waarheid en het licht, die we nooit hadden mogen verlaten.”

De psychologische betekenis van hooikoorts verteld dat je jezelf gefrustreerd voelt. Je zit boordevol mogelijkheden,een talentvol mens. Je houdt je gevoelens vast en durft niet geheel je te laten zien. Angst,vastzittend in patronen en een vastgeroest systeem. Je wil graag de dingen anders doen,maar vind het moeilijk om naar buiten te treden. Schaam jij je voor jezelf of voor de buitenwereld?

Bovenstaande beschrijving wordt meestal nog niet eens herkend bij de persoon die de hooikoorts heeft,zodra de persoon zich bewust wordt hiervan en zichzelf in een ander licht kan zien ,kunnen er stapjes gemaakt worden om de hooikoorts te elimineren.

Want naast de psychologische betekenis van hooikoorts is er bijvoorbeeld ook een emotionele betekenis die gebalanceerd mag worden.

Wanneer je alleen blijft kijken naar je lichamelijke klacht / allergie en deze probeert te bestrijden is er een grote kans dat de klacht op langer termijn erger wordt,omdat je vergeet dat de klacht ook andere niet bewuste oorzaken heeft .

Iedere overgevoeligheid of allergie heeft zo zijn eigen emotionele,psychologische, metaforische betekenis . Ik breng deze betekenissen in kaart en balanceer deze onbalansen.

Jippie het is weer lente, ik heb mijn allergie niet meer nodig.

Op April 9, 2012