Eerste Lustrum ’t Klooster in Oene

Voor velen is ‘t Klooster in Oene een begrip. De afgelopen 5 jaar is er een natuurgeneeskundige praktijk in gevestigd. Frouke van Dam is er begonnen met de behandeling van gezondheidsklachten met behulp van voetreflexologie, Bach Bloesems en Aroma’s. Kort daarna is ook Martin van Dam in de praktijk als psycholoog aan de slag gegaan. Volgens Frouke was dit een logisch gevolg van de positieve resultaten. “Steeds meer mensen willen op een natuurlijke wijze de eigen gezondheid verbeteren . Soms was en is hierbij een reguliere behandeling door een psycholoog nodig . Dat is ook precies waar het bij ’t Klooster om gaat. Westerse geneeskunde aanvullen met natuurlijke behandelmethoden. Vandaar dat ook een arts als adviseur is verbonden aan de praktijk.”

De meeste ziektekostenverzekeraars zien in een combinatie gelukkig ook steeds vaker meerwaarde. Vandaar dat de behandelingen meestal door hen worden vergoed. Martin en Frouke zijn samen de praktijk steeds verder in ontwikkeling aan het brengen. Martin zegt hierover dat het op de hoogte zijn en blijven van Natuurgeneeskundige behandelmethoden absoluut nodig is.”

Niet alleen om als praktijk erkend te blijven en zelf kennis te vergaren, maar vooral om te zien welke verbeteringen in de eigen praktijk kunnen worden doorgevoerd”. Zo wordt er al een aantal jaren met de prognos- meetmethode gewerkt om de dieper liggende oorzaken van klachten en een adequate behandeling daarvoor te achterhalen . Onder het motto Meten is Weten biedt de Oosterse geneeskunde vele handvatten om een effectieve behandelwijze op te starten.

Sinds een aantal jaar is er ook de inzet van geactiveerde zuurstof therapie mogelijk. De resultaten hiervan zijn spectaculair al is de naam van de therapie wat misleidend. “Er wordt namelijk geen extra zuurstof aan het lichaam voor herstel aangeboden maar wel extra energie”, aldus Frouke. “Het zelfgenezend vermogen van het lichaam krijgt zo de beschikking over meer energie en is beter in staat om zeker ook chronische klachten te bestrijden. Ook mensen met slaapstoornissen, allergieën, en longaandoeningen hebben veel baat bij deze therapie. In vele studies en onderzoeken is vastgesteld dat geactiveerde zuurstoftherapie het autonome zenuwstelsel , de stofwisseling en het immuunsysteem reguleert. In onze praktijk heeft dit voor een echte doorbraak gezorgd!”

Kort geleden is het individueel gezondheidsplan geïntroduceerd. Het is de bedoeling dat patiënten eerder met natuurlijke geneeswijzen in aanraking komen. Het is zo jammer dat patiënten vaak pas in een heel laat stadium van een ziekte of aandoening de weg vinden naar de natuurlijke alternatieve geneeskunde. Juist in een eerdere fase of zelfs preventief kan een grote bijdrage aan de gezondheid worden geleverd. In anderhalf uur wordt de fysieke gesteldheid gemeten van de cliënt en krijgt deze adviezen mee voor het verbeteren van de eigen gezondheid. “Dit is echt waar Oosterse en Westerse geneeskunde elkaar ontmoeten en elkaar aanvullen”, zegt Martin.” Immers hier wordt een duidelijke combinatie gemaakt van reguliere geaccepteerde parameters en adviezen om langs natuurlijke weg de gezondheid te verbeteren of gezond te blijven”.

Op June 10, 2013