Dermovitaltherapie: Het pijnmedicijn van de toekomst Effectieve lokale pijnbestrijding met de nieuwe Airnergy Stream

Het is ieder jaar hetzelfde liedje. Volgens de kalender is het lente, maar overdag en ’s-nachts is het nog net zo koud als in de winter. Voor mensen die aan chronische pijnklachten lijden, is het dan ook weer raak. Zij gaan dan gebukt onder gewrichtspijn, spierpijn en hoofdpijn, of ze hebben last van een bijholteontsteking. Veel mensen nemen daar pijnstillers voor in. Het echte probleem wordt daar natuurlijk niet mee opgelost, omdat alleen het symptoom, in dit geval de pijn, wordt onderdrukt. Bovendien hebben pijnstillers altijd vervelende bijwerkingen. Daarom is het in dit soort situaties eigenlijk altijd beter om het immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen en te activeren. Een geheel nieuwe natuurlijke therapie lijkt deze ondersteuning te kunnen bieden. Deze nieuwe technologie, waarvan vele gezondheidsexperts verwachten dat dit het medicijn van de 21ste eeuw zal zijn, zal ik in dit artikel bij u introduceren.

Ik heb daarom gesproken met dé expert om dit aan ons uit te leggen en toe te lichten. Het gaat om de arts professor dr. Klaus Jung. Hij is internist, sportarts en natuurarts. Hij heeft 25 jaar aan de universiteit van Mainz gewerkt en hij is bestuurslid van de IPO (Internationale Prävention Organisation).

Ons gesprek begint met mijn vraag over waar we het nu precies over hebben.: “Meneer Jung ik wil het met u hebben over een therapietoestel voor pijnbestrijding, waarbij een nieuwe medische technologie wordt gebruikt. Het gaat om een handtoestel dat direct op de pijnplek of op het probleemgebied wordt geplaatst. Op het eerste gezicht lijkt het te gaan om een infrarood toestel, maar daar schijnt het niets mee te maken te hebben. Wat is precies het werkingsprincipe van deze natuurlijke technologie?”

Een enthousiaste professor Jung antwoord daarop: “Inderdaad om dat toestel gaat het. Laat ik beginnen met te zeggen dat het niets met roodlicht, infraroodlicht of met magneetveldtherapie te maken heeft. Het gaat hier om een heel nieuw principe, waarbij de zuurstofmoleculen in de buitenlucht worden geactiveerd. Deze geactiveerde zuurstofmoleculen zijn heel instabiel en zij keren heel snel weer terug naar hun basistoestand. Bij dat terugkeren naar de basistoestand komt een fractie energie vrij. Deze energie kan door het lichaam worden opgenomen. Dit kan gebeuren via de ademhaling, maar dat kan ook via de huid en dat laatste is het geval bij de nieuwe Dermovitaltherapie.”

Op mijn constatering dat een pijnlijke plek dan blijkbaar met energie uit de lucht wordt behandeld, geeft professor Jung aan dat dat inderdaad zo is. “Ja, zo kun je het formuleren. Pijnlijke plekken of ontstekingen die op of direct onder het huidoppervlak liggen, kunnen zo worden behandeld. Je kunt daarbij denken aan gewrichten, spieren, zenuwen en banden. Maar er is bijvoorbeeld ook een effect op de dieper gelegen bloedvaten, ontstekingen en wonden. Doordat deze energie met het bloed wordt getransporteerd, kan er ook sprake zijn van een effect op hersengebieden die in het bijzonder betrokken zijn bij de pijnbestrijding.”

Professor Jung bedoelt dus dat pijnbestrijding een belangrijk onderdeel is van de nieuwe Dermovitaltherapie. Dat onderstreept hij met de opmerking: “Een belangrijk onderdeel inderdaad, waar we heel bijzondere ervaringen mee hebben opgedaan. Patiënten zijn er zo enthousiast over, dat ze spreken over dé therapie voor de 21e eeuw.”

Op mijn vraag hoe lang het duurt voordat iemand die begint te werken met de Airnergy Stream merkt dat de therapie effect heeft, geeft hij aan dat dit van mens tot mens, afhankelijk van de gesteldheid, situatie en ziekte of aandoening, sterk verschilt: “Er zijn gevallen bekend van patiënten, bijvoorbeeld met zo’n ernstige artrose dat ze geen stap zonder pijn konden zetten, en zelf ken ik ook zulke patiënten, die al bij het eerste gebruik een heel positief effect hebben ervaren. Die al na vijf minuten pijnvrij waren en al een paar meter konden lopen. Bij anderen duurt het langer. Het kan wel enige weken duren. Men moet dan de moed niet verliezen, men moet in de therapie blijven geloven. Natuurlijke geneeswijzen werken misschien meestal langzamer dan de harde medicamenten, maar de werking is meestal langduriger en zonder bijwerkingen, wat ook heel erg belangrijk is.”

Ik wil graag van professor Jung weten wat er eigenlijk precies gebeurt als ik het therapietoestel op een pijnlijke plek gebruik. De heer Jung daarover: “Door het toepassen van deze therapie, door het aanbieden van deze energie, laten de zuurstofmoleculen gemakkelijker los van de rode bloedlichaampjes. Dat betekent dat een individuele cel meer zuurstof ter beschikking heeft. Ten tweede kan de zuurstof in de lichaamscellen beter worden benut voor het produceren van energie. Deze energie wordt door het lichaam direct gebruikt voor het verbeteren van de stofwisseling. Het derde effect is misschien wel het belangrijkste in verband met de pijnbestrijding. Door het toepassen van deze nieuwe therapie worden de zuurstofradicalen, die bijvoorbeeld bij ontstekingen, het ouderdomsproces en stress een sterk verhoogde productie kennen, geneutraliseerd, afgevangen. Deze vrije radicalen kunnen daardoor geen schade meer aan het lichaam toebrengen. “

Voor iedereen is van groot belang hoe ingewikkeld het is om de Airnergy Stream – bijvoorbeeld op een pijnlijke knie - te gebruiken. Dat blijkt volgens professor Jung eigenlijk heel eenvoudig te zijn: “Eigenlijk is het heel simpel. Dit toestel is eenvoudig te bedienen. Het is klein, het is handig, het kan overal mee naar toe genomen worden, er is geen leeftijdsgrens voor het gebruik, men pakt het toestel in de hand en plaatst het op de pijnlijke plek. Dat kan direct op de huid gebeuren, maar ook door de kleding heen. Het dringt ook door botten heen, bijvoorbeeld. Het effect dringt dieper naar binnen.”

Als ik vraag wat de gebruiker daar nu precies van merkt, vertelt een begeesterde heer Jung: “Sommige mensen merken dat het warm wordt op de behandelde plek, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je gebruikt het toestel 10, 15, 20 minuten en dat een, drie of zelfs vijf keer per dag. Er kan eigenlijk niets misgaan. Uiteindelijk merk je het effect.”

Op mijn opmerking dat het eigenlijk best wel een langdurige behandeling kan zijn, geeft hij aan dat dit in principe zo is en vervolgt hij met”: ”Daarom is het belangrijk om niet te snel te stoppen, al is de pijn na de eerste behandeling al verdwenen. De behandeling moet ook dan nog enige tijd voortgezet worden.”

Ik leg professor Jung voor dat ik mij voor kan stellen dat de Dermovitaltherapie, behalve bij pijnbestrijding, ook in andere gevallen kan worden gebruikt. Hij beaamt dat volmondig: “Ja natuurlijk. Bij botbreuken bijvoorbeeld. Bij neus- en keelontstekingen, bij bijholteontstekingen, voorhoofdsholteontstekingen, bij bronchitis, bij rokershoest, bij heel veel aandoeningen. Bij migraine, bij hoofdpijn kan het op het hoofd gebruikt worden. Of bij oorpijn. Samen met de Spirovitaltherapie, die volgens hetzelfde principe werkt, kan het ook bij tinnitus heet succesvol worden toegepast. Ook bij vaatziekten, bij doorbloedingsstoornissen. Eigenlijk in alle gevallen waarbij sprake is van een zuurstofgebrek, of waar een overdaad aan zuurstofradicalen voorkomt. In die gevallen zal de toepassing heel succesvol zijn.”

Op mijn vraag hoe of waar iemand een behandeling met de Airnergy Stream kan krijgen, licht professor Jung toe dat er in Duitsland al zeer veel therapeuten zijn, die hun patiënten dit toestel, deze behandeling aanbevelen. Dus in praktijken, bij artsen, fysiotherapeuten en natuurgeneeskundigen, maar ook in ziekenhuizen, in gezondheidsinstituten en klinieken, in fitnessstudio’s. Maar als men zelf een toestel aanschaft dan kan men permanent, op ieder gewenst moment en op de plek die men zelf kiest een behandeling toepassen. Dat is een belangrijke overweging om zelf een Airnergy Stream aan te schaffen.

Professor Jung benadrukt tenslotte dat dat deze therapie wetenschappelijk onderbouwd is. Hij heeft in het, goed aangeschreven “Naturheil Journal“, een artikel gepubliceerd over de Dermovitaltherapie.

In dat artikel worden ook alle studies en onderzoeken vermeld, die nadrukkelijk aangeven dat er echt iets gebeurt! Hij stelt met nadruk: “Een zeer goed onderbouwde therapie. Ik wil dat met nog een ander voorbeeld illustreren. De therapie is ook succesvol toegepast bij zieke dieren. Daar kan in ieder geval geen sprake zijn van een placebo-effect. En ook bij dieren werkt het. Bij renpaarden, bijvoorbeeld, die daardoor weer gezond werden. Bij een hond met ernstige artrose, die niet meer kon lopen, en die weer lopen kon. Het zijn allemaal indrukwekkende voorbeelden, al zeg ik het zelf.”

Op June 13, 2013