Overtuigingen achter een verslaving.

Wil je stoppen met roken? Zoek dan uit aan welke onbewuste overtuigingen je sigaretten hebt gekoppeld.

Bijvoorbeeld: als ik rook dan…kan ik mij ontspannen, of uitstel, nog 1 sigaret en dan..….of even rookpauze nemen, komt ook veel mensen bekent voor. Denk eens aan je 1e sigaret. Had je die nodig om er bij te horen, of om stoer te doen of om je af te zetten tegen je ouders? Ooit heb je de sigaret gebruikt, je hoorde er bij, wat een stoer gevoel kreeg je en wat een goed excuus was die sigaret om te pauzeren of om iets uit te stellen wat lastig was.

Het lukte!!

Dus is er een onbewuste koppeling ontstaan tussen een overtuiging en een sigaret. De overtuiging is de verslaving, nicotine is na 2 tot 3 weken uit je lichaam maar de overtuiging blijft bestaan en daar vecht je tegen. Stop met het gevecht! Zoek eerst uit welke overtuigingen er achter jouw sigaretten zitten. Heb je echt nog een sigaret nodig om te ontspannen of pauze te mogen nemen? Wil je nog steeds stoer zijn met een sigaret? Hoor je er nog wel bij als je rookt?

Nee?

Dan kun je al heel wat sigaretten achterwege laten. Hoe meer overtuigingen je begrijpt en veranderd hoe minder trek je krijgt in sigaretten. Ook voor andere verslavingen kun je uitzoeken welke overtuiging er achter de verslaving zit. Voor verslavingen zoals alcohol is het niet alleen psychisch, alcoholverslaving zit ook in je lichaam en is blijvend. Het helpt nauurlijk wel om te stoppen met drinken als je weet waarom je drinkt en dit oplost.

Op September 25, 2014