Angst los je op met deprogrammeren

Veel mensen zijn angstig en zoeken daarom van nature naar controle maar dit is een verkeerde oplossing. Iedereen weet dat controle energie kost en het gevolg is dan ook vaak dat men chronisch moe wordt en iedereen maar zoeken naar de "ziekte". Maar je bent niet ziek, je bent uitgeput van het onder controle houden van je angsten. Daarom werken de medicijnen ook niet of de zoveelste therapie. Een angst verloopt naar controle, als dat lukt dan zoekt men meer controle en op het laatst denkt men er macht over te hebben. Maar de macht uit zich telkens in meer angst want je kan de macht verliezen. Kortom, er komt alleen maar meer angst naar boven. De cirkel is rond.

Hoe ziet controle eruit. We gaan de angst, de oorzaak, niet oplossen maar we gaan je herprogrammeren. Hier zijn echt ontzettend veel mogelijkheden voor van EFT tot NLP en dianetics of hypnose. Geen van die technieken gaat echt naar de bron van de angst en hoe los je het op. De truc die ze toepassen is gewoon een nieuw programma erin zetten die de angst onderdrukt. Je hebt snel succes en je bent geholpen. Maar het venijn zit in de staart. Soms jaren later zit je ineens met een burnout en niemand die nog de link legt met je programmeer technieken. Die zijn toch wetenschappelijk onderzocht? Ja, dat klopt. Met een vergrootglas is het onderzocht en vooral bekeken op de korte termijn effecten en niet op de oorzaken of biologische redenen dat het werkt. Kortom, wetenschappelijk bewezen effectief. Vooral op de lange termijn weer nieuwe problemen.

Angsten zijn gevoelens en die los je op door het gevoel om te zetten in boosheid en daarnaast de oorzaak op te lossen. Een oorzaak is meestal een onderliggende traumatische ervaring. Een angst dus die heel heftig was maar die je lichaam heel slim heeft weggestopt. Helaas wordt je daar gevoelig van voor nieuwe "vaak onzinnige" angsten. Een traumatische ervaring los je niet op met praten maar door het gevoel te ontladen dat eraan gekoppeld is. Als je verstand een ervaring krijgt die erg heftig is, dan sluit die de toegang af om zichzelf te beschermen. Daar zit dan het trauma verstopt. Door die verstopte ervaring eruit te laten, beetje bij beetje gaat het ontladen en dat gaat volgens heel specifieke stappen. Je kan dus ook niet op een verstandelijke manier bij je trauma komen, dat gaat alleen via de vrouwelijke weg van het gevoel.

Op January 14, 2015