Artikel afbeelding

Budget & Maatschappij VS Mentale Kracht & Energie

De budgetten voor thuiszorg/verpleging/verzorging/begeleidend wonen etc., zoals iedereen bekend is, staan landelijk onder druk, wat ook zo is aangaande jongeren, vluchtelingen, Roma en mogelijk andere groepen of individuen, laat staan dat er voldoende ruimte is voor het praten met en geven van energie aan mensen die dat goed kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld eenzame mensen, mensen die depressief zijn, iets te verwerken hebben, stress kennen of geleefd worden door bijvoorbeeld bezoekjes aan doktoren, of ergens anders mee kampen.

Dan is er nog de huidige maatschappij, van geldbejag, materie, gejaagdheid in alles wat we doen met, helaas, een steeds verder afnemend respect en minder aandacht voor elkaar. Kortom, we verliezen meer aan energie, dan dat we behouden of winnen. Er is te weinig energie voor fysieke / mentale rust & ontspanning, vriendschappen / relaties en een prettiger individueel en sociaal leven met een meer ontspannen en bijblijvende geest.

Te triest voor woorden gewoon, zeker als je bekijkt dat de tarieven van vele ‘hulpverleners’ exorbitant zijn. Wij zijn van mening dat je als mens je medemens moet helpen waar je kunt. Oprechte en dus prima betaalbare hulp & steun, waarbij coaching op onze locatie maar ook op locatie van de cliënt kan plaatsvinden, is belangrijk in deze tijd.

Op November 9, 2017