Reizen

Op reis gaan maakt ruimte vrij in je hoofd. De dagelijkse beslommeringen laat je even achter je. Wat zo belangrijk lijkt in het dagelijks leven, lijkt langzaam zijn waarde te verliezen. Je gedachten drijven meer en meer voorbij zonder dat je ze internaliseert en je wordt van binnen stiller...

En weet je wat? Je hoeft daar fysiek niet eens voor naar het buitenland, niet eens buiten je woonplaats, niet buiten je huis. Reizen kun je vanaf iedere plek. Wij mensen hebben daar een fijn instrument voor gekregen: het is je fantasie, of je creatieve brein, waarmee je ongelimiteerd kunt verplaatsen naar waar je wilt zijn, met de knip van een vinger.

Reis naar een warm oord, waar je volledig in de watten wordt gelegd, of naar een plek waar je jouw energieke lichaam uitdaagt tot grote pieken. Met je fantasie kan en mag alles, dus hou je niet in!

Reizen met je gedachten is een fantastische manier om even uit de drukte te stappen. Gun jezelf af en toe even tijd om stil te zitten op een stoel, of stilte wandelen in het bos en af te dwalen.

Wat is het helend om af en toe eens naar de Stille Ruimte in jou te reizen.

Op December 11, 2017