Artikel afbeelding

Klachten van keel en luchtwegen

Goed bekeken is elk griepje, verkoudheid, en ook koorts niets anders dan een mechanisme van het zelfreinigend systeem van het lichaam om zich te ontdoen van iets wat er niet hoort. Hoe ‘dat wat er niet hoort’ er dan gekomen is, is een ander – voor ieder individu uniek – verhaal en heeft te maken met zowel fysieke, mentaal-emotionele en/of op diepere bewustzijnslagen gelegen gerelateerde issues.

Keelchakra

Hoewel in het tijdsmoment waarin we leven ons hele chakrasysteem op alle lagen wordt aangeraakt is het keelchakra misschien wel het meest beladen. Het uitspreken van onze Waarheid, woorden geven aan ons gevoel, we hebben in onze levens door de eeuwen heen zoveel ervaringen gehad dat dit alleen maar negatieve zelfs levensbedreigende consequenties had. Nu mogen we weer stem geven aan onze ziel, het is een andere tijd waarin een nieuw bewustzijn zich in ons opent. We zijn nu met zovelen dat we individueel op de een of andere manier de angst voorbij zijn, en zelfs niet anders meer willen en kunnen dan te leven overeenkomstig wat goed voor ons voelt. Herken je het?

Wat zegt het mij

In mijn jeugd had ik vaak keelklachten, in mijn herinnering was ik elke winter wel een week thuis van school met keelontsteking. De laatste keer was rond mijn 16e jaar. Daarna was ik nooit meer ziek, geen griep, geen keelontstekingen, geen niks. Ik kreeg wel reuma, maar ziek was ik nooit. Achteraf gezien had zich in mijn systeem iets vastgezet. Dat je nooit ziek bent wil niet zeggen dat er op alle lagen in je systeem sprake is van een natuurlijke levensstroom. Mijn immuunsysteem probeerde tevergeefs ongewenste indringers te verdrijven met als gevolg een auto-immuunziekte in mijn 40e levensjaar. Er is nogal wat gebeurd de laatste jaren door de keuzes die ik maakte op mijn pad van ontwikkeling en (spirituele) bewustwording. Ik heb geleerd – ben nog steeds lerende – mijn hart te openen en meer liefde te voelen voor mezelf. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om stem te geven aan mijn gevoel, dat deed ik (tot mijn 45e jaar) namelijk nooit. Ik vond die ander en die andere meningen altijd belangrijker.

Groeien in Liefde

Datgene wat zich in mijzelf voltrekt – ‘love-in-progress’ – zorgt voor een hogere trillingsfrequentie in mijn systeem en in mijn fysieke lichaam. Alles wat daar niet mee resoneert wordt als het ware in liefde los getrild en opgelost. Ik moet even denken aan die ‘energieregens van Licht’ die ons bereiken vanuit de kosmos. De zonnevlammen die gepaard gaan met nog meer lichtenergie en hogere trillingsfrequenties. Het universum helpt ons om alles wat niet in overeenstemming is met onze goddelijke blauwdruk, nu los te laten. We zitten in een proces van bewustzijnsverandering waarin ons lichaam een grote rol speelt. Regelmatig terugkerende en aanhoudende keelklachten voelen voor mij als een reiniging op telkens diepere lagen.

De spirituele betekenis en de energie van het keelchakra

In het boek ‘het Licht zal je bevrijden – universele wetten voor spirituele groei’ wordt het volgende gezegd over het keelchakra:

Het vijfde chakra wordt soms de doorgang naar de ziel genoemd. Het stuurt energie naar de schildklier, de bronchiën, de longen en het spijsverteringskanaal. De functie ervan heeft te maken met communicatie, begrip en het naleven van de Universele Wetten, geven en ontvangen in de fysieke wereld en het spreken van de waarheid. Dit chakra helpt met het ‘downloaden’ van de blauwdruk van de ziel, als een persoon klaar is om evenwicht en harmonie te vinden in zijn of haar leven, en Gods wil te leven in plaats de wil van het ego…. Het vijfde chakra wordt ook wel de ‘regulateur’ genoemd omdat het iemands vermogen tot verandering en groei bepaalt. De kleur blauw wordt met dit chakra geassocieerd.

Informatie over mogelijke fysieke oorzaak keelklachten

Verdiep je eens in de informatie die Anthony William, ‘Medical Medium‘, ons verstrekt. Over de rol van streptococcen als co-factor van onbekende varianten van het Epstein-Bar-virus.

Voor iedereen, wiens lichaam het op wat voor manier dan ook eventjes moeilijk heeft: zachtheid en geduld gewenst in liefde en vertrouwen! En als jij bovenstaande wel erg ver gezocht vindt: een beetje zachtheid voor jezelf kan nooit kwaad toch? Je lichaam zal er wel bij varen.

Op May 18, 2018