Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen

Artikel afbeelding

Klachten van keel en luchtwegen

Goed bekeken is elk griepje, verkoudheid, en ook koorts niets anders dan een mechanisme van het zelfreinigend systeem van het lichaam om zich te ontdoen van iets wat er niet hoort. Hoe ‘dat wat er niet hoort’ er dan gekomen is, is een ander – voor ieder individu uniek – verhaal en heeft te maken met zowel fysieke, mentaal-emotionele en/of op diepere bewustzijnslagen gelegen gerelateerde issues.

Keelchakra

Hoewel in het tijdsmoment waarin we leven ons hele chakrasysteem op alle lagen wordt aangeraakt is het keelchakra misschien wel het meest beladen. Het uitspreken van onze Waarheid, woorden geven aan ons gevoel, we hebben in onze levens door de eeuwen heen zoveel ervaringen gehad dat dit alleen maar negatieve zelfs levensbedreigende consequenties had. Nu mogen we weer stem geven aan onze ziel, het is een andere tijd waarin een nieuw bewustzijn zich in ons opent. We zijn nu met zovelen dat we individueel op de een of andere manier de angst voorbij zijn, en zelfs niet anders meer willen en kunnen dan te leven overeenkomstig wat goed voor ons voelt. Herken je het?

Wat zegt het mij

In mijn jeugd had ik vaak keelklachten, in mijn herinnering was ik elke winter wel een week thuis van school met keelontsteking. De laatste keer was rond mijn 16e jaar. Daarna was ik nooit meer ziek, geen griep, geen keelontstekingen, geen niks. Ik kreeg wel reuma, maar ziek was ik nooit. Achteraf gezien had zich in mijn systeem iets vastgezet. Dat je nooit ziek bent wil niet zeggen dat er op alle lagen in je systeem sprake is van een natuurlijke levensstroom. Mijn immuunsysteem probeerde tevergeefs ongewenste indringers te verdrijven met als gevolg een auto-immuunziekte in mijn 40e levensjaar. Er is nogal wat gebeurd de laatste jaren door de keuzes die ik maakte op mijn pad van ontwikkeling en (spirituele) bewustwording. Ik heb geleerd – ben nog steeds lerende – mijn hart te openen en meer liefde te voelen voor mezelf. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om stem te geven aan mijn gevoel, dat deed ik (tot mijn 45e jaar) namelijk nooit. Ik vond die ander en die andere meningen altijd belangrijker.

Groeien in Liefde

Datgene wat zich in mijzelf voltrekt – ‘love-in-progress’ – zorgt voor een hogere trillingsfrequentie in mijn systeem en in mijn fysieke lichaam. Alles wat daar niet mee resoneert wordt als het ware in liefde los getrild en opgelost. Ik moet even denken aan die ‘energieregens van Licht’ die ons bereiken vanuit de kosmos. De zonnevlammen die gepaard gaan met nog meer lichtenergie en hogere trillingsfrequenties. Het universum helpt ons om alles wat niet in overeenstemming is met onze goddelijke blauwdruk, nu los te laten. We zitten in een proces van bewustzijnsverandering waarin ons lichaam een grote rol speelt. Regelmatig terugkerende en aanhoudende keelklachten voelen voor mij als een reiniging op telkens diepere lagen.

De spirituele betekenis en de energie van het keelchakra

In het boek ‘het Licht zal je bevrijden – universele wetten voor spirituele groei’ wordt het volgende gezegd over het keelchakra:

Het vijfde chakra wordt soms de doorgang naar de ziel genoemd. Het stuurt energie naar de schildklier, de bronchiën, de longen en het spijsverteringskanaal. De functie ervan heeft te maken met communicatie, begrip en het naleven van de Universele Wetten, geven en ontvangen in de fysieke wereld en het spreken van de waarheid. Dit chakra helpt met het ‘downloaden’ van de blauwdruk van de ziel, als een persoon klaar is om evenwicht en harmonie te vinden in zijn of haar leven, en Gods wil te leven in plaats de wil van het ego…. Het vijfde chakra wordt ook wel de ‘regulateur’ genoemd omdat het iemands vermogen tot verandering en groei bepaalt. De kleur blauw wordt met dit chakra geassocieerd.

Informatie over mogelijke fysieke oorzaak keelklachten

Verdiep je eens in de informatie die Anthony William, ‘Medical Medium‘, ons verstrekt. Over de rol van streptococcen als co-factor van onbekende varianten van het Epstein-Bar-virus.

Voor iedereen, wiens lichaam het op wat voor manier dan ook eventjes moeilijk heeft: zachtheid en geduld gewenst in liefde en vertrouwen! En als jij bovenstaande wel erg ver gezocht vindt: een beetje zachtheid voor jezelf kan nooit kwaad toch? Je lichaam zal er wel bij varen.

Op May 18, 2018


Auteur afbeelding
Over Tineke Kleine Deters

De weg van het hart is een voor ieder heel unieke persoonlijke weg. Mijn enige betrouwbare referentiekader is mijn innerlijke gevoel en intuïtie, die ik gaandeweg meer en meer leer vertrouwen, voorbij angst en voorbij de illusie van afgescheidenheid. Groeien in liefde geeft mijn multidimensionale aspecten ruimte om tot in dit aards bewustzijn hun helende energie te brengen. Helend Licht voor mijzelf, voor mijn lichaam en voor mijn ziel. Ik deel het en geef het door aan hen die net als ik deze weg van zelfheling gekozen hebben. Ik doe dat in woorden en klank door middel van ‘schrijfsels’, energetische massage en helende lichtklanken. En in meditatiebijeenkomsten en workhops op het gebied van het zelfgenezend vermogen. Wake-up call Mijn ´wake-up-call´ kwam in de vorm van ziekte (1994) en hiermee begon in mijn veertigste levensjaar een reis van bewustwording. Ik volgde diverse therapieën, cursussen en opleidingen, waarbij mijn eigen ervaringen en inzichten en mijn lichaam een toetssteen waren. Uiteindelijk ontdekte ik dat liefde en zachtheid naar me zelf toe de enige sleutel tot werkelijke genezing kan zijn. En dat volledige liefdevolle acceptatie van alle aspecten in onszelf het allerbelangrijkste medicijn en de eerste stap naar heelwording is. Studie Aan de Academie voor Natuurgeneeskunde (2001-2008) leerde ik meer over het verband tussen lichaam, ziel en geest en ik herkende er zoveel van. Ik studeerde af op het onderwerp ‘leidt ziekte tot bewustwording’. Daarna mocht ik in een heftig ziekteproces ten diepste ervaren dat liefde geen vorm heeft, dat je er niets voor hoeft te doen, dat het ons geboorterecht is zelfs. Verdieping Omdat de spijsvertering als zijnde binnen-buitenwereld mijn speciale aandacht had, was de opleiding darmtherapie een vrij logische keuze na mijn afstuderen. Pittig maar boeiend. Echter de diepgaande kennismaking met de lichtremedies van Healing Arts waren werkelijk thuiskomen en brachten mij niet alleen bij mijn essentie maar gaven ook een dieper inzicht in de oorzaak van mijn auto-immuunaandoening. Niet alleen bewust te zijn van, maar mijzelf sindsdien ook als Lichtwezen gegrond in Aarde en lichaam te kunnen ervaren, is zo verrassend en compleet makend. Ik schrijf regelmatig over (ervaringen in) deze tijd van groei en transformatie. Ervaringen van mij die wellicht ook de jouwe zijn. Ik breng naar buiten wat ik niet voor me zelf wil en kan houden en wat mij zo blij maakt… in dankbare verwondering, telkens weer. Ik ontmoet je graag in eenheid, van hart tot hart.

Ingediend door NatuurlijkBewust

Borgerbrink 100, Emmen