Artikel afbeelding

Mindfulness via de piano, prachtig maar wat gebeurt er in de hersenen bij deze meditatieve muziek?

Gratis Stilteconcert Jan Vayne 'Moment voor jezelf' 16 maart, Hoevelaken

Jan speelt als geen ander, hij is een virtuoos, wiens spel geen grenzen kent, speelt de meest indrukwekkende genres, en alles met overgave en heel veel passie! Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat jouw tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen doet.

Muziek is trilling, is energie. Door resonantie heeft muziek grote invloed op levende wezens. Die invloed is alom bekend: de oude Grieken spraken al van Dionysische (opzwepende) en Apollinische (rustgevende) muziek. Lage klanken werken op het onderste deel van het lichaam, hoge klanken op het hoofd.

Jan geeft mindfulness met zijn piano, prachtig, maar wat gebeurt er in de hersenen bij deze meditatieve muziek? Muziek is een wondermiddel. Het laat je gedachten komen en gaan en kan je meevoeren naar de mooiste plekken, oude herinnering ophalen, een moment voor onszelf geven of gewoon je hoofd helemaal leeg maken. Een oneindige stroom blokkades wordt geopend en de verbinding met onszelf en ons hart kan worden herstelt.

Tijdens je werk kan zijn muziek je meer voldoening geven, het zorgt voor meer rust in je hoofd waardoor je beter op je ademhaling kunt letten tijdens je behandeling. Het helpt je te concentreren zodat je aandacht nergens anders naar toe gaat, maar blijft bij het moment, waardoor jouw verbinding met de klant centraal staat en effectiever is.

Luister naar Jan en laat de indrukken van de beursdag bezinken. Wij geven jouw dit moment ‘Een moment voor jezelf’! Een moment van meditatie, rust, bezinning, mindfulness…. 30 minuten even niets behalve jij en zijn muziek…

Jan speelde eerder bij de inauguratie van Bill Clinton in The White House en de Shakespeare Library in Washington en bij vele Unesco gala’s. Hij heeft onder andere samengewerkt met Brian May van Queen en David Gilmour van Pink Floyd. Met Armin van Buuren componeerde hij Serenity, anthem van Sensation White, welke ze ettelijke malen samen uitvoerden als openingsact van de gelijknamige festivals.

Locatie: EXPO Hoevelaken

Tijd: 17.15-17.45 uur (zaal 6/7 is open vanaf 16.45 uur)

Tijdens de massage-complementairvakbeurs

Op January 25, 2018