Artikel afbeelding

Bijnieruitputting behandelen

Het wordt beschrijven als overwerkt, gestresst, chronische vermoeidheid of totale uitputting.

Lange perioden van stress zijn de primaire oorzaak van uitgeputte bijnieren!

Het wordt geschat dat ongeveer 80% van de mensen in de wereld lijden aan bijnieruitputting! Volgens James Wilson (dokter en auteur van “Adrenal fatique: The 21st Century Stress Syndrome”) beinvloeden chronische stress en levensstijl het vermogen van het lichaam om te herstellen van fysieke, mentale of emotionele stress.

 • Lukt het niet dit alleen te verwerken neem dan contact met een deskundige.

De 3 stappen om bijnieruitputting te herstellen

De behandeling gaat uit van het verminderen van stress op je lichaam en je geest, het elimineren van toxines, het vermijden van negatief denken, en het aanvullen van je lichaam met gezonde voeding en positieve gedachten.

Stap 1. Bijnieruitputting Dieet

In ieder geval is bij het het bijnier herstel, voeding een grote factor. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die bijnierfunctie ondersteunen. Zij zullen je helpen om meer energie te creeren, zodat je systeem terug naar volledige gezond kan worden. Maar eerst moet je beginnen met het verwijderen van levensmiddelen die lastig zijn om te verteren en het verwijderen van alle giftige stoffen of chemicaliën in jouw omgeving.

– Voedingsmiddelen te vermijden:

Cafeïne: Dit kan interfereren met uw slaapcyclus en maken het moeilijk voor je bijnieren te herstellen. Als u koffie of een cafeïnehoudende drank moet drinken, dan is een beperkte hoeveelheid in de ochtend voor de middag.

Suiker & zoetstoffen: Inclusief vermijden van hoog fructose maïs siroop en ook kunstmatige zoetstoffen. Vermijd suikerhoudende voedingsmiddelen, granen, snoep, enz. Wees ervan bewust dat suiker een additief is in veel brood, kruiden en dressings. Geen wit brood of broodjes. Probeer zoveel extra suiker als mogelijk te voorkomen. Gebruik rauwe honing of stevia als een alternatief.

Verwerkte magnetron voedingsmiddelen: Allereerst de magnetron heeft zijn eigen gevaren, maar bovendien, de meeste magnetron voedingsmiddelen hebben veel conserveringsmiddelen en vullingsstoffen die moeilijk te verteren zijn en slijten energie en de spijsvertering cyclus van uw lichaam. Probeer zoveel mogelijk uw eigen eten zelf te maken.

Gehydrogeneerde oliën: plantaardige oliën zoals soja-, koolzaadolie- en maïsolie zeer inflammatoir wat kan leiden tot bijnierontsteking. Niet inbakken! Probeer alleen gebruik maken van goede vetten, zoals kokosolie, olijfolie, biologische boter of ghee.

– Voedingsmiddelen te gebruiken:

Voeg toe nutriëntrijke voedingsmiddelen die gemakkelijk te verteren en hebben genezende kwaliteiten. De top superfoods voor bijnieren zijn onder andere:

 • Kokosnoot en kokosolie
 • Olijven
 • Avocado
 • Kruisbloemige groenten (bloemkool, broccoli, spruitjes, etc.)
 • Vette vis, bijv. – wild gevangen zalm
 • Kip en kalkoen
 • Noten, zoals walnoten en amandelen
 • Zaden, zoals pompoen-, chia-, en lijnzaden
 • Maca
 • Kelp en zeewier
 • Keltisch of Himalaya zeezout

Stap 2. Voedingssupplementen gebruik

Stap 3. Stress Reductie

De laatste en belangrijkste sleutel tot het herstel van jouw bijnierfunctie is om je geest en stress behoeften te behandelen. Besteed aandacht aan je lichaam!

Op February 2, 2018