Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Doorvoelen van emoties en gevoelens.

Bijzonder als je er als mens achter komt dat de meeste negatieve situaties, problemen & klachten uit jezelf ontstaan. Veel mensen neigen om een ander of situatie er de schuld van te geven, terwijl het juist erom gaat om de emoties, gedachten & gevoelens die het bij je teweegbrengt te doorzien! Wat doet het met je? Waarom doet het zoveel met je? Wat vertellen deze emoties, gevoelens en gedachtes, heftige reacties en de drang tot handelen over jezelf?

Je mag het in jezelf gaan doorvoelen en het de ruimte geven. Om het zo 'letterlijk' een plek te geven. Het gaat erom dat we dingen niet persoonlijk maken, maar er neutraal & objectief naar leren kijken. Doen we dit niet, dan geven we onze kracht en energie weg aan anderen. Gevoelens en emoties willen gevoeld worden en niets anders! Mensen hebben de neiging om ze te willen begrijpen, ze te willen controleren of te onderdrukken.

In ons gevoel huist een absolute pure kracht. Zodra je emoties en gevoelens doorvoeld ga je de verbinding ermee aan. Waardoor er automatisch een transformatieproces plaatsvindt. Hoe meer je alles toelaat (zonder het in te vullen), hoe krachtiger dit deel doorwerkt en de ervaren emoties & gevoelens een plek geeft. Dit is een geweldige manier om 'los te komen' van iets dat je dwars zit en om te doorzien wat het allemaal met je doet (oefening baart kunst).

De meeste mensen vinden het doorvoelen van emoties en gevoelens in het begin heftig, door de lading die erop kan zitten. Maar juist door erin te duiken kan de druk afnemen en sla je het niet allemaal in je lichaam, geest, chakra's en aura lagen op. Als we leren doorvoelen, slaan we het steeds minder op en houden we niet meer vast aan oude structuren en gedachtepatronen die ons belemmeren.

Onze projectie-complexen doen dit van nature wel. Ze leiden en besturen zichzelf tegen de eigen wilskracht in! Hierdoor raken wij in de liefde, naar familie, omgeving en in onszelf vaker de eigen regie en besturing kwijt. Daarom is het belangrijk om ze te doorzien, om ze vervolgens op te ruimen.

Zo komen we steeds makkelijker bij onze wezenlijke kern, kracht en essentie.

Waarbij de mind neigt om jezelf te beschermen en te verzetten tegen negatieve situaties, ervaringen, emoties en gevoelens (d.m.v. oordeel, schuld, angsten, teleurstelling, afwijzing etc.), laat het gevoel je zien wat ECHT IS, IN JOU. Je mag weer leren te Zijn, wat je ook voelt, het mag er Zijn.

Via het gevoel kunnen we beter aanvoelen van wat er binnenkomt, de informatie klopt dan meer dan als je erover gaat nadenken. Als je denkt, kun je vaker ook dingen verzinnen en is het niet altijd zuiver en op één lijn met het gevoel.

Op September 25, 2018