Wat is speltherapie? En wat doet nu een kindertherapeut?

Maak jij je als ouder/verzorger de laatste tijd zorgen omdat je kind zich anders gedraagt? Misschien gedraagt je kind zich onhandelbaar en is het langer dan je gewend bent boos, brutaal of verdrietig. Of is je kind juist erg stilletjes en trekt het zich terug, heeft het moeite met slapen of is het weer gaan bedplassen. Mogelijk heeft je kind onlangs (of inmiddels langer geleden) iets vervelends of verdrietigs meegemaakt waar het nog mee worstelt en/of heb jij geen idee wat er in zijn hoofdje omgaat.

Veroorzaakt het gedrag van je kind onenigheid in je gezin of tussen jou en je partner? Laat mij jou dan helpen en zet speltherapie in voor jouw kind!

Als je kind beter in zijn vel zit, dan voel jij je als ouder ook beter! Het creëert een betere band tussen jou en je kind en tussen jou en je partner met een positievere sfeer binnen het gezin als gevolg. En dat al vaak binnen enkele weken!

Ik leer je kind, op de manier die het beste bij hem past, om te gaan met wat hem dwars zit, zich te leren uiten op diverse manieren, ik ga samen met je kind op zoek naar wat er aan de hand is en zoeken we samen naar praktische oplossingen. Je kind leert zijn eigen capaciteiten en hulpbronnen aan te spannen en komt zo weer in zijn eigen kracht te staan wat zijn zelfvertrouwen doet groeien.

Wat is verschil tussen een kindertherapeut en een kindercoach?

Een kindercoach werkt vanuit het "hier en nu", een kindertherapeut gaat graven en werkt vaak meer aan de oorzaak van de problemen.

Op March 8, 2018