Healing: een liefdevol steuntje in de rug

Regelmatig zie ik mensen in mijn praktijk die ‘het gevoel hebben’ om een afspraak te maken. Vaak is er nog geen ervaring opgedaan met energiewerk. Uitleg geven aan wat een healing is, is best lastig. Ik doe een poging

Energiewerk is te omschrijven als ‘terugkomen bij jezelf’. Terugkomen bij wie je werkelijk bent, verbinden met de bron, je eigenheid ervaren en weten wat er werkelijk toe doet.

Het voelt alsof je thuiskomt bij jezelf. Je voelt je rustig worden. Je voelt je bevrijd (doordat er losgelaten is). Zorgen en spanningen zijn weggenomen. Ermee gepaard gaande klachten kunnen afgenomen zijn. Een sterk rustig gevoel overheerst.

Tijdens een healing zit je op een stoel. Er is verder niks dat je hoeft te doen, behalve zitten. Ik loop om je heen terwijl ik met mijn handen beweeg door je aura. Het kan zijn dat je warmte voelt, kou, kippenvel of andere reacties van je lichaam. Soms ontstaat er spanning in je lichaam om daarna weer af te nemen. Emoties kunnen opspelen. Met als gevolg dat er ruimte kan ontstaan. Vaak ook letterlijk voelbare ruimte in je lichaam.

Het bevrijd zijn van datgene wat je niet langer meer met je mee hoeft te dragen. Met als gevolg dat je sterker kan ervaren waar je behoefte ligt, welke (harten)wensen er zijn, welke keuzes passend zijn etc.

Terwijl je de healing ontvangt vertel ik wat er gebeurt. Datgene wat er verteld wordt kan samengaan met herkenning. Tegelijkertijd wordt het vanuit het onbewuste gebied naar het bewuste gebracht waardoor het voor inzichten kan zorgen en voor bevestiging.

Het is vooral een zeer aangename vorm die ‘eenvoudig’ werkt. Je hoeft alleen maar te zitten en woorden zijn niet nodig. Dat maakt het eenvoudig. Tegelijkertijd wordt er op een diepgaand niveau ‘gewerkt’. Terwijl de energie zijn werk doet ontvang je gemoedsrust en ben je zo dichtbij jezelf dat ik vaak mensen zie nagenieten van datgene wat het teweeggebracht heeft.

Het is een liefdevolle zorgzame vorm waarmee je omringd wordt terwijl je jezelf dichter brengt naar je werkelijke verlangens.

Op September 20, 2018