Artikel afbeelding

Het nieuwe werken binnen de complementaire gezondheidszorg

“Wij zijn trots dat we in de complementaire branche werken en met elkaar een  uiterst hoog niveau aan zorg verlenen.  De complementaire gezondheidszorg moet laten zien en aantonen wat ze kan en daar zijn nu mogelijkheden voor”!

Met gedegen onderzoek kunnen we vanaf nu iedere ruis over onze kwaliteit onderbouwen. Het wordt tijd dat de Complementaire zorg in de spotlights kom te staan, want onze behandelingen hebben zeker nut, zin, effect en doen kwalitatief niet onder voor de reguliere zorg. Het komt zover dat we straks voorlopen op de reguliere gezondheidszorg….

Help mee 'EviCare' het nieuwe werken binnen de complementaire gezondheidszorg te laten worden?

Een initiatief van verschillende beroepsorganisaties uit de complementaire zorg heeft voor alle therapeuten werkzaam in de complementaire zorg EviCare opgericht. Zij willen met elkaar gaan aantonen dat de kwaliteit van zorg vanuit de complementaire gezondheidszorg, niet onder doet aan die van de reguliere zorg. Therapeuten kunnen hun behandelingen meten en behandeleffecten vergelijken met anderen die dezelfde behandeling geven. Daarmee is het mogelijk om hun kwaliteit van behandelen te verbeteren. Hierdoor is het gezamenlijk, maar ook individueel mogelijk, eindelijk aan te tonen hoe effectief de complementaire behandelingen zijn.

EviCare is ontwikkeld door therapeuten die ervoor gekozen hebben direct de gehele facturatie, administratie en praktijkvoering in één pakket samen te brengen. De therapeut kan nu zowel Practice based Evidence werken alsook zijn gehele praktijkvoering professionaliseren. EviCare werkt zo simpel dat iedereen met dit elektronische praktijkdossier kan werken. Alle praktijkvoering gaat middels één programma dat adequaat en efficiënt werkt, behandelingen zijn nu feilloos af te stemmen op de effectiviteit.

Hoe werkt Practice based Evidence dan en wat kan het voor jou betekenen?

In het land gaan we een aantal lezingen verzorgen en wordt er o.a. aandacht besteedt aan:
• Wat is Practice based Evidence werken?
• Hoe kan Practice based Evidence bijdragen in de efficiëntie van jouw behandeling?
• Data verzamelen op correcte  en veilige manier, hoe doe je dat?
• EviCare ondersteunt jou als therapeut, hoe en op welke manier?
• Aan de hand van voorbeelden en resultaten laten we zien wat het werken met Practice based Evidence werken met EviCare uiteindelijk voor jou op kan leveren in je praktijk.

Samenwerking Sooner en EviCare

De Massage en Complementaire vakbeurs zal de komende jaren een nieuwe koers gaan varen. Van vakbeurs naar een platform én ontmoetingsplek voor de complementair werkende zorgprofessional, (behandelaren, therapeuten en coaches) die elkaar met verschillende behandelingsvormen kunnen treffen. Kennis halen en delen en ideeën opdoen voor hun eigen beroepsontwikkeling moet hierbij het centrale thema gaan worden. Sooner wil zich steeds meer gaan richten op de kwaliteit van het werk van de zorgprofessional. Met de introductie van EviCare in februari 2020, het nieuwe elektronische praktijkdossier voor de complementaire zorg, gaat Sooner samen met EviCare inhoud geven aan dit thema.

“Ik hoop dan ook dat therapeuten massaal hieraan mee gaan doen. Het is mooi om te zien dat ook de Massage en Complementaire vakbeurs dit initiatief een warm hart toedraagt.   Gezamenlijk kunnen we tijdens deze vakbeurs de komende jaren inhoud gaan geven aan de kwaliteit van zorg van zorgprofessionals. De vakbeurs leent zich hier uitermate goed voor, want deze is ook gericht op zorgprofessionals die professioneel met hun vak bezig zijn. Activiteiten op het gebied van kwaliteitsverbetering horen hier dan ook bij”,  aldus Catherine van Heest, directeur van Care for Women en een van de initiatiefnemers van EviCare.

Kom als therapeut naar de massage en Complementairvakbeurs op 13 en of 14 maart en volg de gratis lezing om je te laten informeren. Betaal met de code info slechts € 7,- entree.
vr 13 – 12.40-13.30 – EviCare wordt het nieuwe werken binnen de complementaire gezondheidszorg ***
za 14 – 13.45-14.35 – EviCare wordt het nieuwe werken binnen de complementaire gezondheidszorg ***

Voor meer informatie www.sooner.nl

Op February 13, 2020