Immuunsysteem versterken door je leefstijl aan te passen

In deze tijd lijdt meer dan 50% van de volwassenen aan een chronische aandoening die vaak direct of indirect het gevolg is van te weinig bewegen, slechte voeding, overgewicht, drank of drugs, slaapgebrek en/of vooral stress.

In deze hectische en onzekere tijden veroorzaakt door de Corona-maatregelen, is dit het moment om goed voor jezelf en jouw leefstijl te zorgen. Ondanks alle Corona maatregelen, is de beste manier om virussen en bacteriën de baas te zijn, zelf het heft in handen te nemen. Ook de wetenschap stelt dat een sterk immuunsysteem ons het beste beschermt tegen infectieziekten. Het is logisch dat bij een zwak afweersysteem bacteriën en virussen of andere infectie veroorzakers meer kans hebben om een mens ziek te maken.

Helaas wordt in de huidige media veel te weinig aandacht besteed aan wat de beste manier is om met virussen of andere ziekteverwekkers te dealen. Dit is n.l. JOUW leefstijl aanpassen. In plaats van je door angst te laten leiden, kies je beter voor jouw gezondheid en geluk. Zoals het spreekwoord zegt: angst is een slechte raadgever!

Door al simpele aanpassingen te doen in je leefstijl zoals goed eten en voldoende rust, gaat jouw afweer en energiesysteem al beter worden. Het enige wat nodig is om je immuunsysteem te verbeteren is motivatie om weer zelf de baas te worden over jouw leven.

Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om vanuit verschillende oogpunten aandacht te besteden aan zaken die van invloed zijn. Zoals gezonde voeding, ontspanning, bewegen, slapen, de juiste vitaminen, maar ook zingevingsaspecten.

Door te werken aan een gezonde leefstijl, verbetert ook jouw immuunsysteem en mindset.

De bedoeling is dat je je niet (meer) laat leiden door je angst, maar door te leren vertrouwen op jouw lichaam. Door te kiezen voor een gezonde leefstijl versterk je ook je immuunsysteem.

Op November 19, 2020