Rebalancing Lichaamswerk

Aandachtig aanwezig zijn

"Aanraken is een directe weg naar voelen. Aanraken en begeleiden zoals wij het leren - zonder oordeel, zonder programma, met een liefdevolle en open aanwezigheid - zet een veld van veiligheid neer, diepe veiligheid en vertrouwen, waardoor je kunt opengaan. Het is een directe weg naar jezelf.

Het gaat allemaal om ruimte creëren in je binnenste: lichamelijk, emotioneel en spiritueel. Spanning in een deel van je lichaam belet je om daar helemaal aanwezig te zijn met je bewustzijn. Daardoor wordt de innerlijke ruimte die je hebt voor gevoelens kleiner en benauwder. En het verkleint ook je spirituele ruimte. Hoe aandachtiger je aanwezig bent in je hele lichaam, hoe ruimer ook je bewustzijn is en hoe beter het leven door je heen kan stromen.

'Het basiswerk is lichaamswerk,' zei Osho, de Indiase goeroe bij wie rebalancing is ontstaan. 'Mensen moeten worden teruggebracht naar hun eigen lichaam. Ze zijn veel te ver in hun hoofd gaan leven. Als ze weer in hun lichaam komen, wordt alles mogelijk - omdat ze dan weer levend worden en gevoelig zijn. Ze hebben helpende handen nodig om weer in contact te komen met zichzelf. Hij had dan ook veellichaams- werk-therapeuten in zijn ashram in Poona - bio-energetica, Feldenkrais, Rolfing, Trager, Alexandertechniek, craniosacraal therapie - om de sannyasins te helpen bij hun diepste zelf te komen.

Op May 31, 2024