sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Lingedijk 56
    4191 VG Geldermalsen
  • 0345581193

Acupunctuur Achterberg

Ervaring

Sinds 2002 is de praktijk voor acupunctuur van Marjo Achterberg gevestigd in Geldermalsen. Marjo heeft jarenlange ervaring als fysiotherapeut en oedeemtherapeut in de eerstelijns gezondheidszorg.

Tijdens een tweejarig verblijf in Singapore, in Zuidoost Azië, in 1993/1994, is zij voor het eerst in aanraking gekomen met de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Opleiding

In 2002 is Marjo aan het Jing Ming Instituut in Beveren afgestudeerd als acupuncturiste. Ter afsluiting van haar studie heeft zij een studie- en werkreis gemaakt naar de Nanjing University in China.

 

Aandoeningen

Bij veel verschillende aandoeningen kan acupunctuur een verbetering geven.

Behandelbaar met acupunctuur zijn o.a.:

astma, afvallen, allergieën, blaasklachten, darmklachten, fertiliteitsbevordering, gewrichtsklachten, gynaecologische klachten, hoofdpijn, hooikoorts, huidaandoeningen, lage rugklachten, menstruatieklachten, overgangsklachten, pijn, slapeloosheid, stoppen met roken, stress, stuitligging, vermoeidheid.

Behandelingsmethoden

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden dunne gesteriliseerde naaldjes toegepast; deze worden eenmalig gebruikt.

Cupping

Cupping gebeurt met glazen of plastic bollen die vacuüm op de huid geplaatst worden, veelal op de rug, om een verbeterde circulatie lokaal te bewerkstelligen.

Moxa

Bij het moxeren wordt gebruik gemaakt van een moxastick. Deze stick wordt aangestoken en terwijl deze gloeit, bij een naald gehouden om ter plekke warmte het lichaam in te voeren.

Auricolotherapie

Auriculotherapie is het plaatsen van kleine naaldjes op specifieke punten in het oor.

Moxa lamp

Een infrarode warmtelamp wordt boven de naalden geplaatst, waardoor lokaal warmte aan het lichaam toegevoegd wordt.

Kruiden

Kruidentherapie kan een aanvulling zijn op de bovengenoemde behandelingen, maar het wordt soms ook als zelfstandige behandeling ingezet. De gebruikte kruiden en kruidenpreparaten worden streng gecontroleerd om de werkzaamheid en veiligheid te garanderen.

Voedings- en leefstijladvies

Vaak wordt ook gebruik gemaakt van voedingsadviezen en leefstijlregels, gebaseerd op de theorieën van Yin en Yang.Acupunctuur Achterberg in het kort

Diensten / therapieen / geneeswijzen

  • Acupunctuur
  • Chinese geneeskunde

's avonds geopend:

Ja

In het weekend geopend:

Nee

Soort geneeskundige

  • Acupuncturist