sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Acacialaan 11
    3941 JP Doorn
  • 0630199484

Berk Orthomoleculair

Heb je  last van gezondheidsklachten en is de oorzaak van je klachten nog niet gevonden? Of kan deze binnen de reguliere geneeskunde niet worden verholpen? Dan kan orthomoleculaire therapie  uitkomst bieden.

De term ‘orthomoleculair’ is in 1968 geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. “Orthos” betekent in het Grieks  “goed”, “juist”. Moleculair betekent met betrekking tot de moleculen. Hiermee introduceerde hij een nieuw concept ten aanzien van de betekenis van voeding voor de gezondheid. De Orthomoleculaire Therapie is er dus op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren.

Het lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen. Deze cellen kunnen alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cellen goed te eten krijgen, is er weinig kans dat er ziekte ontstaat.
Pauling benadrukte in de eerste plaats het gebruik van goede, gevarieerde voeding aangevuld met voedingssupplementen als een essentiële aanvulling voor een optimale gezondheid.

Het mooie van orthomoleculaire therapie is dat met kleine aanpassingen grote resultaten te behalen zijn. En dat een streng dieet niet nodig is.

Ons lichaam heeft essentiële voedingsstoffen nodig, zoals vitaminen, mineralen, de juiste vetten, enzymen en aminozuren om goed te kunnen functioneren.  Door een gebrek hieraan kunnen gezondheidsproblemen ontstaan of verergeren.
We gaan samen kijken waar tekorten zijn ontstaan en hoe we deze het beste kunnen aanvullen. Allereerst met gezonde gebalanceerde voeding. En daarnaast waar nodig met behulp van supplementen.

Orthomoleculaire voedings- en suppletie adviezen zijn aanvullend op reguliere medische behandelingen. Medicatie afbouwen gaat altijd in overleg met huisarts of specialist.


Foto's van Berk OrthomoleculairBerk Orthomoleculair in het kort

Diensten / therapieen / geneeswijzen

  • orthomoleculair
  • Voedingsadvies

's avonds geopend:

Ja

In het weekend geopend:

Ja

Soort geneeskundige

  • Natuurgeneeskundige
  • Voedingsdeskundige