Charlotte Anne


Ridderbuurt 27 Ridderbuurt 27 2402 NG Alphen aan den Rijn
06 20866232 Klik om te bellen

Over Charlotte Anne

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte.
Inmiddels ben ik 23 jaar en mag mijzelf dan orthomoleculair epigenetisch therapeut noemen.

Op mijn 15de kreeg ik plotseling last van eczeem plekjes op mijn elleboog. Deze werden groter en groter en toen ik meer plekjes over mijn lichaam kreeg besloot ik naar de huisarts te gaan. Daar kreeg ik de diagnose psoriasis (een auto-immuunziekte), waar ik mee zou moeten leren leven. Hormoonzalfjes zouden mij helpen het onder controle te houden. Al deze zalfjes werkten niet en met de jaren bleven de plekjes komen en gaan. In de zomer werd het altijd een stuk minder door de zon en de zee. Maar ook dan ging het nooit helemaal weg. Ik voelde mij daar erg ongemakkelijk over, soms schaamde ik mezelf en probeerde ik het zoveel mogelijk te verbergen.

Inmiddels ben ik al erg ver met het helen van mijn psoriasis en dat gaat zo goed dat ik zoveel mogelijk andere mensen wil helpen/begeleiden bij hun klachten.

Sinds januari 2021 heb ik mijn praktijk opgericht en zijn er al een heel wat mensen geweest die ik heb mogen begeleiden. Mensen met “vage” klachten (zoals vermoeidheid, huidproblemen, hormoonklachten en spijsverteringsproblemen) of mensen die begeleiding zochten naar een gezondere levensstijl.

Met een gezond en gevarieerd eetpatroon, voldoende nachtrust, beweging en stressreductie valt zoveel winst te behalen!

Mijn missie is zoveel mogelijk mensen te inspireren om hier mee aan de slag te gaan. Omdat ik zelf heb ervaren wat het met je lichaam doet en bij klanten die ik al heb mogen begeleiden alle succesverhalen heb gezien.

Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is. Ieder mens is uniek. Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Ook wat betreft voedingsstoffen is dit voor iedereen anders. Uiteraard is gezonde voeding voor iedereen de basis, maar het kan zo zijn dat iemand bijvoorbeeld te kampen heeft met een allergie of intolerantie.

Het is dan van belang daar de voeding op aan te passen. Zo heeft iemand met veel stress meer behoefte aan magnesium dan iemand die minder last heeft van stress. Er zijn nog veel meer voorbeelden. Vooral rondom bepaalde klachten is het belangrijk om specifiek te kijken naar wat jouw lijf nodig heeft om te proberen ervoor te zorgen dat je klachten verminderen/verdwijnen. Hierbij wordt gekeken naar voeding, leefstijl, ontspanning en suppletie.

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” ~ Hippocrates

Foto's

Charlotte Anne in het kort

Soort geneeskundige

Darmtherapeut
Mental health
Orthomoleculair therapeut

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Bloesemremedies
Dans
Darmtherapie
Hormoonspecialist
Leefstijlcoach
Levend Bloed Analyse
Mindfulness
Orthomoleculair
Orthomoleculaire geneeswijze en PNI
Voedingsadvies

Certificeringen

Diploma

Onze locatie

Charlotte Anne


Ridderbuurt 27 Ridderbuurt 27 2402 NG Alphen aan den Rijn
06 20866232 Klik om te bellen