Chiropractie de Eem


Groningerstraat 14 3812 EG Amersfoort
+31 (0)33 - 461 86 86 Klik om te bellen

Over Chiropractie de Eem

Onze patientenpopulatie bestaat voor het grootste deel uit volwassenen met een scala aan klachten van het bewegingsapparaat, variërend van niet-specifieke rugklachten, nek-en hoofdpijnklachten tot hernia's en migraine, ribpijnen, schouder- en knie-klachten. Ongeveer 30 % van onze patienten bestaat uit (huil)baby's (KISS-syndroom), kleuters met slaapproblemen, nachtelijke angsten en/of obstipatieproblemen en uit schoolkinderen met hoofdpijnklachten.

Ten aanzien van baby's zijn wij één van de grootste praktijken in Nederland met meer dan 500 nieuwe baby's per jaar. De meesten hiervan komen via mond-tot-mond reclame, maar worden in toenemende mate verwezen door wijkverpleegkundigen, kraamverzorgsters, CB-artsen, huisartsen en kinderartsen vanuit een wijde regio.

Verder gaat onze bijzondere belangstelling uit naar de behandeling van patienten met fibromyalgie en Sudecks/post-traumatische dystrofie.

Het vak van de chiropractor

Chiropractie is in Nederland nog een betrekkelijk onbekende geneeswijze, die echter in de Engelstalige wereld een meer dan honderdjarige geschiedenis heeft en in die tijd een hoge vlucht heeft genomen. Wereldwijd is chiropractie uitgegroeid tot de derde belangrijke geneeswijze, naast de reguliere geneeskunde en tandheelkunde. De laatste decennia heeft het vak zich ontwikkeld tot een zelfstandige discipline van manipulatieve geneeskunde, die zich bezig houdt met de behandeling van aandoeningen, die voortkomen uit het niet goed functioneren van met name de bekkengordel en de wervelkolom en de gevolgen daarvan. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van zowel de meer klassieke 'krakende' manipulaties, als van diverse zogeheten 'zachte' technieken. In alle gevallen wordt een mechanische impuls toegediend, die wordt omgezet in een zenuwsignaal, waardoor de besturing van het bewegingssysteem wordt bijgesteld. Op die manier is het mogelijk om bewegingsdisfunctie te corrigeren en overbelastingsklachten op te heffen. Chiropractie is dus geen mechanisch vak en van het 'recht zetten van wervels' is geen sprake, ook niet bij de 'krakende' technieken. De behandeling kenmerkt zich allereerst door een functionele benadering. Het aantal behandelingen dat nodig is kan wisselen, afhankelijk van de precieze aard van de aandoening. Voor niet-specifieke lage rugklachten, bij iemand die niet eerder behandeld is, komt het totaal uit op ongeveer acht tot tien. Ingeval van een hernia kan het meer zijn.

Behandeling van
Aangezichtspijn,
Artrose,
Hernia,
Huilbaby,
Ischias,
Nekklachten,
RSI,
Rugpijn,
Schouderklachten,
Sportblessures,
Whiplash

Diensten
Behandeling


Werkomgeving
Bedrijfspraktijk


Aangesloten bij zorgverzekeraar
Agis Zorgverzekeringen,
AnderZorg,
Avero Achmea,
Azivo,
Confior,
CZ,
De Amersfoortse,
De Friesland Zorgverzekeraar,
Delta Lloyd,
DSW,
DVZ Achmea,
FBTO,
Fortis ASR,
Goudse Verzekeringen,
Groene Land Achmea,
IAK,
Interpolis,
IZA,
IZZ,
Kruidvat,
Menzis,
Nationale Nederlanden,
Ohra,
ONVZ,
OZF Achmea,
OZ zorgverzekeringen,
Prolife,
PWZ Achmea,
Salland verzekeringen,
SIZ,
Univé,
VGZ,
VPZ,
VVAA,
Zilveren Kruis Achmea,
Zorg en Zekerheid
Service
Alleen op afspraak,
Babyruimte / verschoontafel
Toegankelijkheid
Begane grond,
Toegankelijk voor rolstoelen
BetalingsmogelijkhedenAangesloten bij / Certificering
Vakvereniging
De Nederlandse Chiropractoren Associatie
Branche organisatie
NCA


Gecertificeerd door
Stichting Chiropractie Nederland
Parkeren
Parkeergarage Minder dan 5 minuten lopen
Parkeren op straat Minder dan 5 minuten lopen
Afstand tot openbaar vervoer Minder dan 5 minuten lopen
Bereikbaarheid busstation Eemplein, Groningerstraat

Soort geneeskundige

Chiropractie

Onze locatie

Chiropractie de Eem


Groningerstraat 14 3812 EG Amersfoort
+31 (0)33 - 461 86 86 Klik om te bellen