Darmflorist


Oude Drydijck 15 4564 CT Sint Jansteen
06 36055034 Klik om te bellen

Natuurgeneeskundige Praktijk
Specialisatie: optimaliseren vd darmen 0-99 jaar
Orthomoleculair darm- en kindertherapeute

Over Darmflorist

Gezondheid begint met gezonde darmen

'Alle ziekten beginnen in de darmen' en ook gezondheid en preventie beginnen daar. Je kan nog zo gezond eten als je wil: wanneer je vertering niet goed is, zullen voedingsstoffen niet goed worden opgenomen, waardoor je de meest diverse klachten kan ontwikkelen, want tekorten hebben consequenties.

Naast de vertering die er plaats vindt, bevinden zich in je darmen meer dan 1 kilo darmbacteriën, die van bepalende invloed zijn op je immuniteit, je humeur, concentratievermogen, slaap, energie, en nog zóveel meer!

Helaas is er bij vele, vaak jonge mensen sprake van een ontoereikende vertering, en een onevenwichtige darmflora.

Wist je dat we op zo'n 50 jaar tijd 30% van onze diversiteit aan darmbacteriën zijn verloren? Terwijl deze zo belangrijk is: hoe meer verschillende soorten, hoe sterker onze darmflora! Deze darmflora krijgen we voor een groot deel van onze moeder mee; een baby wordt gekoloniseerd door bacteriën tijdens de geboorte: een belangrijk moment!

Depressie, eczeem, migraine, overgewicht, concentratiestoornissen, slaapproblemen, 'niet uit je bed kunnen' , huidklachten, vermoeidheid: vaak is de oorzaak van deze klachten te vinden in je darmen. Door medicatie zoals antibiotica, maagzuurremmers, voedingsfouten en stress kan je darmflora ziekmakende eigenschappen tonen, die voor een breed scala aan klachten kunnen zorgen.

Iedere darmflora, 'darm-microbioom' is uniek! Maar er zijn belangrijke parameters die voor iedere darmflora gelden: deze kunnen via laboratoriumonderzoek worden getest.

Hoe verloopt darmtherapie?

 1. Online 'intelligente vragenlijst'

  Deze vul je voorafgaand aan de intake in; op basis van je antwoorden kan ik je advies geven over - eventuele- voedingsaanpassingen, supplementen, en nuttige laboratoriumonderzoeken, dit wordt besproken in een consult op de praktijk of online.

 2. Laboratoriumonderzoek

  Indien nodig worden (verzend-) materialen en instructies naar je toegestuurd; Na een 2-3-tal weken ontvang ik hiervan de uitslag en maak ik een therapievoorstel op maat van je klachten en onderzoeksresultaten

 3. Therapie

  De onderzoeks-resultaten worden 'vertaald' naar begrijpbare taal zonder vakjargon, zodat je weet wat er precies aan de hand is, en wat er nodig is. Naast deze 'uitwerking' van de onderzoeken ontvang je ook een therapieplan, en een innameschema

 4. Opvolging

  Darmtherapie is maatwerk: ieder mens is uniek en heeft een unieke darmflora, levensstijl, voedingsgewoonten, therapietrouw enzovoort. Daarom is de behoefte aan opvolging ook verschillend voor iedere cliënt.


Teneinde mijn tijd en energie, en uw portefeuille te sparen heb ik online cursussen ontwikkeld: zó krijg je de nodige informatie in behapbare stukjes en lukt het me het aantal consulturen beperken.

Tijdens de voorbije 6 jaar heb ik al vele mensen mogen begeleiden naar een leven zonder (darm-)klachten. Op mijn website vind je veel informatie, en ook de mogelijkheid om een vrijblijvend en gratis kort consult te plannen van 15 minuten zodat je eventuele vragen beantwoord kunnen worden.

"Ook gezondheid begint in je darmen" Tinneke Matterne

Foto's

Tinneke Matterne

Darmflorist in het kort

Soort geneeskundige

Darmtherapeut

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Darmtherapie darmfloratherapie

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Certificeringen

Holopathie

Medische Basis opleiding

Orthomoleculair darmtherapeut

Orthomoleculair darmtherapeut

Onze locatie

Logo Darmflorist

Darmflorist

Darmflorist


Oude Drydijck 15 4564 CT Sint Jansteen
06 36055034 Klik om te bellen