Gezondheidspraktijk Corpus Mentis


Waterstraat 11 4588 KL Walsoorden

Over Gezondheidspraktijk Corpus Mentis

Gezondheid start hier - Praktische Naturopathie

Vanaf vrij jonge leeftijd was ik reeds gefascineerd met het wel en wee van mens en dier, wat ertoe leidde dat ik koos voor de 4 jarige studie "Toegepaste Psychologie", ik kwam er al gauw genoeg achter hoeveel gebreken het reguliere denken met zich meebrengt. Achteraf gezien was dit falende systeem, de grote drijfveer om de weg van het holistisch denken te volgen. Om deze reden begon ik in 2012 met de 4 jarige opleiding Naturopathie aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg te Antwerpen.

Daarnaast heb ik de volgende opleidingen afgerond:

2011 - 2013: Stresscounselor
2012 - 2014: Voeding, Gezondheid- en Leefstijlcoach
2012 - 2015: Apitherapeut
2012 - 2016: Naturopaat - Gezondheidstherapeut
2021 - 2022: Vitakin Orthomoleculair Plus Therapeut

Verder volg ik jaarlijks meerdere cursussen om mijn competenties te verbeteren en vind ik het belangrijk me verder te ontwikkelen op het gebied van natuurlijke therapieën en mogelijke toepassingen.

In de praktijk wordt in eerste instantie de focus gelegd op ontgiften en gastro-intestinale therapieën, daar ik van mening ben dat vele klachten, met name chronische klachten, ontstaan door verzuring en verontreiniging van het lichaam. Naast het ontgiften is het zeer belangrijk ‘goede’ en verantwoorde (natuur)voeding te nuttigen, ondersteund met Apitherapeutische producten uit eigen imkerij en homeopathische middelen.

Naast mijn werkzaamheden als Naturopaat, ben ik docent Natuurgeneeswijzen en doceer ik de vakken; Algemene & Bijzondere Voedingsleer, Psychosociale basiskennis en Podo Segmentale Reflexologie aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg te Antwerpen.

Op regelmatige basis verzorg ik als gastspreker lezingen in Nederland en België, met betrekking tot de medicinale eigenschappen van Apitherapeutische producten, zoals honing, propolis, stuifmeelpollen, koninginnengelei, bijenwas en bijengif.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot onze praktijk, de therapieën of de lezingen, neem dan vrijblijvend contact op, we staan u graag te woord.

Met vriendelijke groeten,

Mirjam Hofman

Gezondheid Start Hier

Gezondheidspraktijk Corpus Mentis in het kort

Soort geneeskundige

Bioresonantie Therapeut
Holistisch therapeut
Massagetherapeut
Masseur
Natuurgeneeskundige
Orthomoleculair therapeut
Voedingsdeskundige

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Aromatherapie
Bioresonantie
Bloesemremedies
Fytotherapie
Homeopathie
Klassieke natuurgeneeskunde
Leefstijlcoach
Massage
Orthomoleculair
Reflexzonetherapie
Voedingsadvies
Voetreflexologie

's avonds geopend

Ja

Onze locatie

Gezondheidspraktijk Corpus Mentis


Waterstraat 11 4588 KL Walsoorden