Hooggevoelig Dier


Molenweg 29 7055 AH Heelweg
06-15616172 Klik om te bellen

Over Hooggevoelig Dier

Hooggevoelig Dier

Het hooggevoelig dier is een huisdier of weidedier die gevoeliger is als de meeste van zijn of haar soortgenoten. Deze gevoeligheid kan zich lichamelijk, geestelijk en energetisch uiten. Wat je vooral merkt is dat deze dieren snel overprikkeld raken. 

Een overprikkelde hond kan bijvoorbeeld hyperactief worden door drukte. Of juist heel passief en overdreven veel slapen na een leuke dag uit. Overprikkelde katten kunnen zich de boel terroriseren als het ware. Omdat ze eigenlijk hun grenzen telkens opnieuw moeten overschrijden. Of zich zoveel en zovaak terugtrekken dat je ze helemaal niet meer ziet. 

Maar overprikkeling kan ook lichamelijk zijn. Bijvoorbeeld een gevoeligheid voor medicatie. Sommige hooggevoelige paarden kunnen bijvoorbeeld amper een reguliere medicijn toegediend krijgen. Omdat ze elke keer (zo goed als) alle bijwerkingen erbij krijgen. Uiteraard zijn daar ook weer medicijnen voor, en voor die bijwerkingen zijn weer medicijnen. En zo krijg je een vicieuze cirkel waarin het dier alleen maar slechter wordt.

Overprikkeling kan ook komen door de sfeer die iemand meeneemt of die ergens hangt. Sommige hooggevoelige konijnen kunnen heel stil worden door iemands energie. De vibe kan zo aanwezig, negatief of hevig zijn dat ze eigenlijk direct in hun overlevingsmodus terecht komen.

Hooggevoeligheid als een klacht

Je kunt wellicht hierdoor zien dat hooggevoeligheid aardig wat klachten met zich mee kan brengen. Deze klachten zijn niet medisch en niet door een trainer of gedragsdeskundige te verhelpen. Klachten door hooggevoeligheid kun je wel met de natuur verhelpen, verbeteren of ondersteunen. 

Alternatieve geneeswijzen voor dieren

Uiteraard behandel ik niet alleen hooggevoelige dieren. Maar ook dieren met chronische klachten of waarvan zoals eerder vermeld: De klachten niet medisch zijn en niet door een andere reguliere deskundige kan worden verholpen.

Ik werk vanuit een alchemische en sjamanistische achtergrond. Dat betekent dat ik niet alleen naar de dier, omgeving en de relaties kijk. Maar ook naar de ziel en misschien net iets meer onderwezen ben in de transformerende effecten van trauma. 

Gratis intake gesprek

Genoeg over mijn werkwijze en zienswijze: Als jij nieuwsgierig bent of ik iets voor jou en jouw dieren kan betekenen. Dan wil ik je vragen om contact met mij op te nemen voor een vrijblijvend intake gesprek. Dan kunnen we kijken of ik iets voor jou kan betekenen of kan ik je wellicht doorsturen naar een andere deskundige.

Zonnige groetjes!

Stephanie

Hooggevoelig Dier in het kort

Soort geneeskundige

Energetisch dieren therapeut
Healer
Holistisch therapeut
Homeopaat
Natuurgeneeskundige
Sjamaan

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Aromatherapie
Aura reading / healing
Bloesemremedies
Energetisch therapeut
Energetische geneeskunde
Energetische therapie
Homeopathie
Paranormale/helderziende waarnemingen
Spirituele geneeswijze

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Hooggevoelig Dier


Molenweg 29 7055 AH Heelweg
06-15616172 Klik om te bellen