Own Your Nature, praktijk voor Natuurlijke Gezondheid en Bewustwording


Haverweg 53a 6991 BR Rheden
06 21177274 Klik om te bellen

Over Own Your Nature, praktijk voor Natuurlijke Gezondheid en Bewustwording

Own Your Nature, praktijk voor Natuurlijke Gezondheid. Lichaams-bewustwording, vergroten van eigen regie en het vertrouwen vergroten van je zelfgenezend vermogen.

Je bent van harte welkom om jouw natuurlijke gezondheid te versterken.
Van nature bezit jij een zelfhelende kracht, dat met de juiste prikkels en beweging, je lichaam zelf weer (meer) in balans brengt. Klachten - die wanneer ze chronisch zijn uiteindelijk een aandoening/ziekte worden - zijn er om jou te ondersteunen en jou een signaal te geven dat er iets (anders) nodig is. In plaats van de klachten te zien als een afwijking wat onderdrukt moet worden (waardoor je nog verder uit balans raakt), kunnen ze een zeer leerzame en gezonde tool worden om jouw innerlijke kracht (het zelfhelend vermogen) te versterken. Met andere woorden klachten stimuleren jou om aan de slag te gaan met je gezondheid!

Van klacht naar KRACHT!
Klachten van het niet lekker in je vel zitten (zowel psychisch als fysiek), weinig energie, een pijntje hier en een pijntje daar tot allerlei chronische aandoeningen waarvan je merkt dat er maar geen verbetering komt. Misschien heb je al van alles geprobeerd, loop je vast in de reguliere zorg en/of merk je dat de medicatie die je gebruikt niet veel verbetering geeft.

Door anders te leren kijken naar je klachten/aandoening
dit te zien als een signaal van je lichaam
hetgeen jouw inzicht en bewustwording geeft over
hoe jij jouw gezondheid kunt versterken
door te vertrouwen op jouw zelfgenezend vermogen
en vanuit de oorsprong van jouw klachten/aandoening te werken
gebruik makend van natuurlijke middelen als kruiden, bachbloesems
en je eigen lichaam, door het contact met je lichaam & gevoel te vergrotenkun jij je Natuurlijke Gezondheid versterken
je eigen regie over je gezondheid vergroten
en je klacht als KRACHT gaan ervaren.

Klachten als:

- huidklachten als eczeem, acne, rosacea, psoriasis

- aandoeningen aan de luchtwegen als astma(tische bronchitis), hooikoorts en terugkerende bijholte-, keel-, oor-ontstekingen

- preventie en interventie bij (acute) COVID-19 infectie

- pijnlijke spieren en gewrichten

- allerlei klachten aan het spijsverteringsstelsel (mond, maag, darmen) als ontstekingen in de mond, maagzuurproblemen, prikkelbare darmsyndroom, voedselovergevoeligheden/allergieën, obstipatie, diarree enzovoort. (eventueel met een aanvullende darmmicrobioom onderzoek).

- menstruatieklachten (PMS, PCOS ed), overgangsklachten, migraine/hoofdpijnen

- psychische klachten als depressie, angsten, gevoel van eenzaamheid, onrust, prikkelgevoeligheid ed.

- chronische stress, (over)vermoeidheid, burn-out,

- of allerlei andere (vage) klachten waar je geen raad mee weet.

Werkwijze:

Je klacht(en) en hulpvraag is de ingang voor jouw lichaamsbewustwording. Door de signalen van je lichaam te leren interpreteren, contact met je lichaam en gevoel te vergroten en zodoende steeds meer eigen regie te krijgen over je gezondheid. Middels energetisch-lichaamswerk, diverse massages waaronder ontspannings/bindweefsel/cupping massage, metamorfose-massage, ademhaling, meditatie, bewustworden van je energetisch lichaam via chakra's en meridianen, frequentietherapie middels de Raymedy methode etc.

Kruiden, bloesems, uitwendige therapieën, nutriënten als voeding en supplementen, bewustworden van je leefstijl ed. zullen tevens onderdeel zijn van jouw gezondheidsproces.

Over mij:

Mijn passie is natuurlijke gezondheid en bewustwording . In wezen zijn wij volmaakt en door dit als uitgangspunt te nemen kunnen onze innerlijke krachten (het zelfgenezend vermogen en onze aanwezige potentie) doen waar ze voor bedoeld zijn. Balans en flow herstellen, waardoor we vitaal en gezond leven.
Onze natuur en de natuur om ons heen heeft de (oeroude) wijsheid in pacht en biedt de meest krachtige middelen om gezondheid te herstellen en te bevorderen. Afgestemd zijn op je eigen lichaam en gevoel geven je richting en handvatten die essentieel zijn. Ik ben geboeid door alle niveaus en aspecten van de mens en de unieke verschillen die maken dat elke persoon weer anders is. Mijn streven is anderen te herinneren aan het licht en de kracht in henzelf om van daaruit hun passie te leven!

Ik ben Melanie, 49 jaar. Ik ben mijn carrière gestart in de reguliere zorg, van (jeugd) hulpverlening (Reclassering, Bureau Jeugdzorg & andere jeugdzorg instellingen) naar het ziekenhuiswezen als anesthesiemedewerker op de OK. Gaandeweg mijn persoonlijke ontwikkeling (waar klachten, het chronisch uit balans/burn out zijn, een trigger waren) kwam ik steeds meer tot inzicht dat ik mij wil richten op het versterken van gezondheid en het vergroten van eigen regie. Uitgaan van de kracht die wij van nature bezitten en het grote potentieel wat in ons huist! Ik heb altijd al gevoeld dat het ‘antwoord’ in mijzelf zit en dat is van jongs af aan mijn zoektocht geweest. Wie ben ik werkelijk en wat kom ik hier doen. Dit heeft mij dichter bij mezelf gebracht, door steeds beter af te stemmen en te luisteren naar (de signalen van) mijn holistisch lichaam. Niet alleen voel ik mij meer in balans, ik word er ook nog eens super blij van! Wauw…dat maakt het leven zoveel lichter en leuker. Doen waar we blij van worden, wat een fijne leidraad is dat in het leven.
De opleiding natuurgeneeskunde aan de HVNA heeft mij een gedegen basis gegeven in de Westerse natuurgeneeskunde. Ik ben echter continu aan het leren en ontwikkelen (zo nu ook in de Traditionele Chineze geneeswijze) en zal dat mijn leven lang blijven doen. Daar word ik blij van en stimuleert mij om mijn ware potentieel te leven. Naast vele inspirerende en stimulerende workshops, trainingen en cursussen die ik heb gevolgd en nog steeds volg, heb ik bij Ananta opleidingen een plek gevonden waar ik veel inspiratie, groei en bedding ervaar. Ook daar kan ik mijn passie voor Natuurlijke Gezondheid en bewustwording uitdragen. Ik word daar momenteel opgeleid om de vakken chakrapsychologie en lichaamswerk te gaan verzorgen. Daarnaast ga ik vanaf september ook de Reymedy therapie toevoegen in mijn praktijk. Een therapie die momenteel binnen Ananta door Peter Wolvers verzorgd wordt. www.ncbm.nl. Zie verder www.ananta.nl en mijn pagina op mijn website 'Inspiratie'.

Voel je welkom!

Warme gezondheidsgroet,

Melanie Gerdes

Own your Nature, shine your light. De kracht van jouw natuur leven, middels lichaams-bewustzijn en natuurlijke middelen

Foto's

massagetherapieën

Own Your Nature, praktijk voor Natuurlijke Gezondheid en Bewustwording in het kort

Soort geneeskundige

Holistisch therapeut
Lichaamsgericht therapeut
Massagetherapeut
Mental health
Natuurgeneeskundige
Orthomoleculair therapeut
Therapeut (algemeen)
Voedingsdeskundige
Voetmasseur

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Bloesemremedies
Coaching
Cupping
Darmtherapie
Fytotherapie
Iriscopie
Klassieke natuurgeneeskunde
Leefstijlcoach
Massage
Orthomoleculair
Reflexzonetherapie
Voedingsadvies

Onze locatie

Logo Own Your Nature, praktijk voor Natuurlijke Gezondheid en Bewustwording

Own Your Nature, praktijk voor Natuurlijke Gezondheid en Bewustwording

Own Your Nature, praktijk voor Natuurlijke Gezondheid en Bewustwording


Haverweg 53a 6991 BR Rheden
06 21177274 Klik om te bellen