praktijk voor speltherapie Venlo


Frans Coehorststraat 16 5913 RC Venlo
06-40685084 Klik om te bellen

Over praktijk voor speltherapie Venlo

Praktijk voor speltherapie Venlo is er voor jong en oud!

Herken je dat?

Je gezin worstelt met verlies, rouw, echtscheiding of ziekte. Of je hebt een kind waar veel aandacht naar uitgaat. Hoe gaat je andere kind daarmee om? Je kind heeft iets vervelends meegemaakt. Of je weet gewoonweg niet wat er in hem omgaat, maar je kind gedraagt zich wel anders dan normaal. Het is onhandelbaar, explosief, langer boos, brutaal of verdrietig. Of het is juist stilletjes en trekt zich terug of is weer gaan bedplassen. En wat denk je van vele hooggevoelige- en nieuwetijdskinderen die zich in deze wereld onbegrepen voelen?

Help je kind lekker in zijn vel te zitten
Als ouder wil je niets liever dan dat je kind lekker in zijn vel zit en dat je gezin in balans is. Veroorzaakt het gedrag van je kind onenigheid in je gezin of tussen jou en je partner? Praktijk voor speltherapie Venlo is er voor jouw kind dat worstelt met situaties of ervaringen. En zij is er ook voor jou als ouder en je gezin.

Vastlopen op school
Steeds meer kinderen lopen tegen de huidige verouderde schoolsystemen aan. Leerkrachten begrijpen hun rebelse of teruggetrokken gedrag niet, waardoor kinderen zich niet gehoord en benadeeld voelen. Het huidige onderwijssysteem houdt kinderen onder hun eigen wijsheid (vandaar de term onderwijs) omdat het erop gericht is kinderen klaar te stomen om mee te draaien in de economische maatschappij. Maar worden deze kinderen hier gelukkig van?

Kinderen moeten mogen zijn wie ze zijn, labeltjes plakken doen we daarom niet.

Meer informatie over waarmee en op welke manier praktijk voor speltherapie Venlo jouw kind, jouw gezin of jou kan helpen, lees je op de volgende pagina's. Kijk daarom snel verder!

- therapiemogelijkheden zoals kindertherapie, speltherapie, frequentietherapie, EMDR en weerbaarheidstraining
- vertrouwenspersoon voor 10-ers en jongeren
- speltherapie voor jongeren en volwassenen
- praktische ondersteuning bij het ouderschap
- begeleiding bij het afscheid nemen
- rouw- en verliesverwerking voor kinderen, jongeren en volwassenen
- Urim-Code stoel voor alle leeftijden

Het helpt je kind te mogen zijn wie het is en brengt je gezin weer meer in balans.

Kijk ook eens op het blog waarin je inspirerende artikelen kan lezen over uiteenlopende thema's op het gebied van opvoeding, gezondheid en spiritualiteit en wat jou uitnodigt tot zelfreflectie en motivatie. Kijk wat met jou resoneert: ieder heeft zijn eigen waarheid, en de jouwe bepaal je zelf.

Geen trek in ellenlange wachtlijsten? Praktijk voor speltherapie Venlo streeft erna om jouw kind binnen 1-2 weken na aanmelding te laten starten met de kindertherapie

Even voorstellen

Estelle Backus, trotse moeder van een hoog sensitieve zoon, is afgestudeerd kindertherapeute en sinds 2014 eigenaresse van praktijk voor speltherapie Venlo. In 2007 maakte zij kennis met het werken met straat- en weeskinderen in West-Afrika. Enkele jaren heeft zij daar gewoond en gewerkt en eenmaal terug in Nederland besloot ze haar hart te blijven volgen; werken met kinderen die niet lekker in hun vel zitten en hun ouders/verzorgers daarbij ondersteuning bieden. Kinderen horen immers een onbezorgde jeugd te hebben is haar visie.

Zodoende is zij na de nodige scholing (o.a. HBO erkend kindertherapeut, nieuwetijds kindercoach therapie, rouw- en verliesverwerking voor kinderen, pedagogiek, speltherapie, EMDR1, inzicht in ASS, communicatie/gespreksvaardigheden, interculturele communicatie) in 2014 gestart met praktijk voor speltherapie Venlo. In het begin lag de focus op speltherapie voor jonge kinderen maar al snel breidde Estelle dit uit tot een volwaardige kindertherapie waarbij ze holistisch werkt met als doel de client in zijn eigen kracht (terug) te zetten. Inmiddels focust Estelle zich ook op jongeren en volwassenen die op een laagdrempelige en praktische manier met zichzelf aan de slag willen gaan.

Via deze weg heeft Estelle inmiddels al vele kinderen, jongeren en volwassenen middels diverse therapievormen en counseling gesprekken op een laagdrempelige en praktische manier verder geholpen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling en het hervinden van een persoonlijke balans en/of balans binnen het gezin.


Hulp bieden aan straat- en weeskinderen in Afrika
Naast het ouderschap en runnen van praktijk voor speltherapie Venlo, zet Estelle zich in als bestuurslid van Stichting Bokemei (en voorheen van 2008-2020 als voorzitter en bestuurslid van Stichting Akosua) voor kansarme kinderen in Ghana. Een van die projecten was de La Future Leaders Community School in Ghana, een opvangcentrum waar dagelijks ruim 150 straat- en weeskinderen gratis onderwijs krijgen. Deze kinderen kregen in 2017 te maken met het plotselinge overlijden van de oprichter/hoofd van de school. Hoe bijzonder was het voor Estelle om deze kinderen te mogen begeleiden in dit rouwproces. Kinderen die nooit geleerd hadden dat hun gevoel er toe doet, konden hun gevoelens van verdriet, frustraties en angst er gewoon laten zijn. Estelle leerde hen deze samen te delen en te verwerken (2017+2018).

Ouderen
Sinds 2017 is Estelle ook enkele uren per week via de thuiszorg en via Saar aan Huis werkzaam bij ouderen. Een leerzame doelgroep die een mooie balans biedt in haar werk met kinderen.

Passie
Behalve haar passie voor het welzijn van kinderen wereldwijd houdt Estelle enorm van de natuur. Ze maakt graag wandelingen gecombineerd met wildplukken: hiermee kan ze zich echt opladen. Ze is ervan overtuigd dat de natuur ons voorziet van veel geneeskrachtige planten en kruiden waarmee we veel gezondheidsproblemen kunnen oplossen en voorkomen. Haar interesse hierin werd opnieuw gewekt, waardoor Estelle besloten heeft om zich te gaan verdiepen in fytotherapie (kruidengeneeskunde). Inmiddels maakt zij voor zowel kinderen als volwassenen diverse tincturen met als thema's angst, heimwee, nachtmerries, ontspanning, levenskracht en doorzettingsvermogen.

Skyhigh TV
Voor het tv programma "Vier Handen Op Een Buik" van BNN VARA werd praktijk voor speltherapie Venlo in 2020 gevraagd de screening van een kandidaat uit de regio te verzorgen.

Opleidingsinstituut Laudius
Eind 2023 werd Estelle door instituut Laudius gevraagd om een schaduw expert opdracht te doen v.w.b. hun opleiding speltherapie.


Magnetiseur en kundalini reiki master
Naast magnetiseur is Estelle master in de Kundalini Reiki, Usui Reiki, Shing Chi.

Foto's

praktijk voor speltherapie Venlo in het kort

Soort geneeskundige

Coach
Kindertherapeut
Speltherapeut

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Coaching
Emdr
Kindertherapie
Reiki
Speltherapie

In het weekend geopend

Ja

Artikelen

Wat is speltherapie? En wat doet nu een kindertherapeut?

Maak jij je als ouder/verzorger de laatste tijd zorgen omdat je kind zich anders gedraagt? Misschien gedraagt je kind zich onhandelbaar en is het langer dan je gewend bent boos, brutaal of verdrietig....

Onze locatie

praktijk voor speltherapie Venlo


Frans Coehorststraat 16 5913 RC Venlo
06-40685084 Klik om te bellen