Qi Vitaal acupunctuur en massage


Hogeweg 21 (Kerkstraat!) 6721 VD Bennekom
06 42824721 Klik om te bellen

Over Qi Vitaal acupunctuur en massage

In deze praktijk kun je terecht voor Acupunctuur en Tuina massage Therapie behandelingen. De behandelingen zijn gebaseerd op een gecombineerde visie van Westerse en Oosterse geneeswijzen. Dus zowel vanuit de kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van spieren, pezen en gewrichten, als op basis van de blik op Qi en Bloed, meridianen en orgaansystemen. Met lichte manipulatietechnieken, speciale massagetechnieken, cuppen, guasha, moxa of acupunctuur help ik je weer goed in je vel te zitten. Mijn ervaring is inmiddels dat de combinatie van Tuina (massage) Therapie met Acupunctuur een effectieve behandelmethode is.

Bij spierpijn, rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, buikpijn, fibromyalgie, schouderpijn, whiplash, nekpijn, tenniselleboog, lopersknie, COPD, hooikoorts, pijn aan gewrichten, artrose, stemmingswisselingen, allergieën en nog veel meer kan Acupunctuur en/of Tuina massage Therapie heel effectief zijn. Kijk verder op mijn website voor meer informatie over mij en de behandelingen.

Bij de behandelingen wordt er veel in beweging gezet, zowel letterlijk als figuurlijk. Niet voor niets dat er ook specifieke Acupunctuur wordt ingezet om psycho-emotionele klachten te verlichten. Lichaam en geest worden beiden behandeld, vooral door jóuw lichaam in beweging te zetten om het zelfherstellend vermogen aan te spreken!

Na 12 jaar als spil in het ziekenhuis gewerkt te hebben, had ik behoefte om méér voor mensen te kunnen doen. De medische kennis had ik, maar mijn handen jeukten om klachten directer en persoonlijker te helpen verlichten. Ik volgde de NGS sportmassage en masseerde vanaf 2013 sporters in eigen kring. Door een bijzondere ontmoeting kwam ik in aanraking met Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze holistische en praktische visie raakte mijn hart en ik rondde de 3-jarige HBO-conforme opleiding tot Tuina Therapeut af in 2016. In oktober 2017 opende ik de deuren van mijn praktijk Qi Vitaal. In de Chinese Geneeskunde, welke al meer dan 2.000 jaren in ontwikkeling is, was ik lang niet uitgeleerd, dus vervolgde ik de opleiding Acupunctuur.

Naast deze studies, blijf ik scherp en up-to-date met bij- en nascholingen op het gebied van zowel Westerse Medische Basiskennis, als Acupunctuur en Tuina Therapie. Daarmee vergroot ik niet alleen mijn kennis en vaardigheden, maar ook het begrip en inzicht in de Chinese geneeskunde. Hoe meer ik leer, werk en ervaar, des te beter begrijp ik dat Chinese Geneeskunde helemaal niet zo veraf staat van de Westerse Geneeskunde. Inzichten die al duizenden jaren worden gebruikt, worden door de nieuwste technische ontwikkelingen nu pas zichtbaar en verklaarbaar. Steeds meer komt het besef dat Chinese Geneeskunde een geweldige aanvulling kan zijn op Westerse Geneeskunde.

Zet de eerste stap om je weer energiek en vitaal te voelen!

Foto's

Qi Vitaal acupunctuur en massage in het kort

Soort geneeskundige

Acupuncturist
Massagetherapeut
Natuurgeneeskundige
Tuina therapeut

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Acupressuur
Acupunctuur
Chinese geneeskunde
Cupping
Guasha
Massage
Moxa therapie
Tuina

Certificeringen

Bu Ming Psycho Emotionele Acupunctuur

Tuina Therapeut (massage)

Acupuncturist

Master Tung Acupunctuur

Chinese Dry Needling

Guasha

Tuina bij kinderen

Tuina Advanced Gunfa

Chinese Bone Setting (lichte manipulatie)

Team

Onze locatie

Qi Vitaal acupunctuur en massage


Hogeweg 21 (Kerkstraat!) 6721 VD Bennekom
06 42824721 Klik om te bellen