Salacia


Omanstraat 58 2622 GZ Delft
0624822814 Klik om te bellen

Over Salacia

Pijn in spieren, pezen en gewrichten kan je belemmeren in je dagelijkse activiteiten. Je kunt er bijvoorbeeld last van hebben met werken of moeite hebben met slapen. Bij Salacia kijken we niet alleen naar de plaats van de pijn, maar naar het hele lichaam en de geest. De klacht kan namelijk heel ergens anders vandaan komen omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is. We combineren verschillende technieken uit de Westerse en Chinese geneeskunde, zoals sportmassage, voetreflexmassage, triggerpoints, cupping, guasha en acupunctuur.

Tijdens de behandelingen ligt de focus op acupunctuur en/of massage, afhankelijk van de klacht. Eventueel kan dit uitgebreid worden met één-op-één yoga. Tijdens de eerste behandeling, het intakegesprek, wordt daarvoor een behandelplan opgesteld.

De naam van de praktijk is Salacia, naar de Romeinse godin van de gezondheid. Deze naam heb ik gekozen omdat ik vind dat het heel belangrijk is om gezond oud te worden en ik denk dat we een heleboel zelf kunnen doen om dat te bereiken. In de praktijk werk ik vooral met acupunctuur,  sportmassage, voetreflexmassage, cupping en yoga. Als kind wilde ik fysiotherapeut worden, zodat ik mensen kon helpen om zonder blessures te bewegen. Omdat ik uitgeloot was voor de studie ben ik de opleiding tot radiodiagnostisch laborant gaan doen, waarbij ik mensen op een andere manier kon helpen. Na deze opleiding ben ik in 1992 de opleiding sportmassage gaan volgen. Na een aantal jaren als sportverzorger bij een damesvolleybalteam en diverse evenementen (waaronder de marathon van Rotterdam) gemasseerd te hebben ben ik de 3-jarige opleiding tot voetreflextherapeut gaan doen bij Total Health en heb mijn eigen massagepraktijk geopend. Daarna ben ik mij verder gaan verdiepen in de Chinese geneeskunde en heb de opleidingen tot tuina masseur en acupuncturist gevolgd. Regelmatig volg ik nieuwe bijscholingen om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen. Ik ben me gaan specialiseren in het bewegingsapparaat omdat ik het interessant vind om de westerse en Chinese geneeskunde te kunnen samenvoegen en omdat ik dan toch mijn droom om mensen te helpen met bewegen uit kon laten komen. Momenteel werk ik, naast in mijn eigen massagepraktijk, 2.5 dagen als radiodiagnostisch laborant in het Reinier de Graafgasthuis in Delft en ben sportmasseur en sportacupuncturist  bij de selectie van VV Wilhelmus.

Foto's

Massage rug

Salacia in het kort

Soort geneeskundige

Acupuncturist
Masseur

Diensten / therapieen / geneeswijzen

Acupunctuur
Massage
Voetreflexologie
Yoga

Onze locatie

Salacia


Omanstraat 58 2622 GZ Delft
0624822814 Klik om te bellen