Terug

B12 deficient is geen pretje

Anonymous

Hallo, ik vind het vrij pijnlijk hoe het artikel "vitamine b12 hype" zich uit over mogelijke vitamine b12 klachten.


Natuurlijk moet een oorzaak aangepakt worden maar dat wil niet zeggen dat het per definitie slecht is om b12 te supplementen.

Den klachten die een chronisch tekort of te weinig zijn niet lichtzinnig en het lichaam heeft dan ook de stof hard nodig.

Natuurlijk moet er niet lukraak van allerlei stoffen extra genomen worden. Maar het gaat er dus om dat de stoffen niet opgenomen of niet genoeg opgenomen worden. Als je het gewoon uit yoghurt kan opnemen wie zou dan kiezen voor een pijnlijke injectie? Het probleem zit hem juist daar in dat deze mensen het niet of niet voldoende kunnen opnemen. Oorzaak helaas vaak niet duidelijk.

Ik vind het artikel veel te kort door de bocht en eten die zin over yoghurt laat 't eigenlijk zien dat degene die het geschreven heeft niet goed weet waar hij het over heeft.

  Daarmee lijkt het te zeggen dat iedereen b12 gewoon uit yoghurt kan halen. Dat is helaas niet zo.

 


1 Antwoord

Antwoord van Geneeskracht-Klassieke Homeopathie

Dat laaste klopt. Als er in de maag geen of te weinig intrinsic factor wordt geproduceerd dan is suppletie of een injectie wel nodig. B12 moet worden gebonden aan deze intrinsic factor, met deze binding kan ook iets mis mee zijn.