Terug

Heel moeilijk wakker kunnen worden wat doen we eraan?

wiersma

mijn dochter kan heel moeilijk wakker worden. valt steeds weer in (diepe) slaap. wat zou de oorzaak kunnen zijn en wat kunnen we er aan doen. ze heeft heel veel schoolverzuim hierdoor. binnnkort beginnen haar examens. heel erg bedankt alvast


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Mevrouw, Mijnheer,

 

Ik las uw vraag en kan me goed voorstellen dat u zich hierover zorgen maakt. Hoe lang speelt dit al?  Ik neem aan dat alle voor de hand liggende oorzaken wel met haar doorgenomen zijn. Zoals; op tijd naar bed gaan, niet teveel inspanning verrichten vlak voor het slapen bv: sporten, tv kijken, muziek luisteren, schoolwerk leren enz.

Ik begrijp dat uw dochter tussen ongeveer 15 en 18 jaar jong is. Voor het lichamelijk, emotioneel en geestelijk groeien, maar óók wat betreft levenservaringen opdoen, verbruikt zij nu enorm veel energie, dus moet "lang bijtanken". Hoe lang, is voor elk individu weer anders.

Weet u of ze 's nachts wakker wordt en dan door bv. piekeren lang wakker ligt? Als er bij haar ergens in haar lichaam energie (volgens de traditionele Chinese geneeskunde) gestagneerd is, hebben mensen de neiging te gaan piekeren en zorgen maken. Maar ook disbalans in energie elders in het lichaam kan tot slaapstoornissen leiden

Er kunnen -veel- verschillende achterliggende oorzaken een rol spelen. Heldere communicatie hierover is van essentieel belang, om haar zodoende het juiste te kunnen bieden wat haar terug in balans en haar eigen ritme kan brengen.

Misschien dat een persoonlijk gesprekje hier al meer duidelijkheid in kan brengen. Dit kan met de huisarts, een vertrouwenspersoon en misschien kan ik iets voor haar betekenen.

 

Veel sterkte gewenst!

Met hartelijke groet,

Margaret Markus

De Levende Matrix, praktijk voor Heelheid en Bewust-Zijn te Boskoop. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Wiersma,

Wacht niet te lang om hier mee naar een doctor te gaan,want het klinkt naar de symptomen van Narcolepsie,maar dan praten we ook over spierfunctie zoals slapheid bij hals en knieën .

ik heb in mijn praktijk div mensen geholpen met slaap problemen,je kan altijd eens contact opnemen met mij.

 

M.V.G. Frederico. 


Antwoord van Gnosis Therapie

Geachte mijnheer, mevrouw Wiersma,

 Als je jong bent loop je veel issues tegen het lijf. Je moet je zelf leren kennen en anderen en leren ermee om te gaan. Op dat moment sta je onder grote stress. Als dat oplost, dan wordt je heel erg moe. De vermoeidheid is een herstel fase. Vraag haar eens naar hetgeen ze heeft opgelost in de afgelopen tijd, met wie had of heb je nu nog problemen. Of wat vond je moeilijk en nu niet meer?

De extreme vermoeidheid kan ook met de lever te maken hebben. Dan wordt je ook extreem moe als het oplost. Het is een genezingsfase. Je lever hersteld weer zijn oude energie en toevoer. Zie het maar alsof je de motor van een auto repareert, dan zet je die even stil en je vervang een filtertje en dan start je weer op.

 Tegenwoordig is het niet makkelijk om je staande te houden. Geef haar de ruimte om uit te rusten maar check ook haar bloed. Dan weet je meer en beter wat er precies speelt. En ga veel praten met haar, als er iets speelt waar ze niet uitkomt dan kan ze ook heel moe worden. 

Sterkte en ga op onderzoek.

Frank