Terug

Hoe kom ik af van de jeuk over mijn hele lichaam?

Romke Brink

Ik heb last van jeuk over mijn hele lichaam met name op de plekken waar haargroeid. Zelfs in mijn gehoor gang.

Kan zelfs in de avond er niet van slapen. Heb ook een extreem droge huid. Kan geen luizen vinden en kapper heeft ook niks gezien van luizen.

Mijn bed licht wel vol met huidschilvers. Heb ook last in huis vas statische electrische tijd met het lopen door huis en dan met name het aanraken van de deur klink.

Ik heb wel huisstofmijt allergie en hooikoorts.

 

Misschien heeft u een oplossing of advies?

 

Met vriendelijke groet Romke Brink


5 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Romke,

De symptomen van je huid en luchtwegen geven mij het gevoel dat je energetisch uit balans bent, waardoor je nieren met blaas en je darmen de afvalstoffen onvoldoende kunnen verwerken. Op dat moment kunnen afvalstoffen via de huid of de longen uitgescheiden worden en dat kan leiden tot de vervelende klachten, die je beschrijft.

Je kunt dit oplossen door iemand te zoeken die je kan helpen om de balans te hervinden. Dit kan d.m.v. diverse behandelmethoden (magnetiseren, massage e.d.). Om te voorkomen dat de symptomen weer terug komen, is het belangrijk om ook de oorzaak te achterhalen m.b.v. geleide visualisaties of regressie.  Ik verwacht dat je allergische reacties dan verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Door het droge weer van de laatste weken hebben veel mensen last van statische elektriciteit. Waarschijnlijk wordt dat de komende tijd wel beter, doordat er een vochtiger weertype verwacht wordt.

Hartelijke groet,

Eef Dobber


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Romke,

 

Jeuk noem ik het ergste dat er is. Heel vervelend en het kan je inderdaad wakker houden. 

Een droge huid kan de jeuk verergeren. 

Of er iets aan te doen is? 

Een kant en klaar advies kan ik je helaas niet geven, want daar heb ik dan veel meer informatie voor nodig. In mijn praktijk werk ik met voedingsadviezen en fytotherapeutica. 

Ik heb veel ervaring met cliënten met eczeemklachten, waarbij een schrale huid en jeuk ook een rol speelt. Mogelijk kan ik iets voor je betekenen.

 

Met vriendelijke groet,

Susanne Hazen.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Goede morgen Romke,

 

Ik ben het eens met Eef en Suzanne,

 

Het droge weer van de afgelopen tijd doet de kwetsbare huid niet echt goed, waarschijnlijk heeft het al geholpen dat er een verandering in het weer is opgetreden.

 

Meestal treden er huidproblemen op als het lichaam zijn afvalstoffen niet meer op een andere manier kwijt kan.

belangrijk vanuit de natuurlijke gezondheidszorg is het lichaam weer in balans te brengen en te versterken zodat het de gifstoffen weer kan afvoeren. 

 

Het kan inderdaad ook zo zijn dat je je " teveel op je huid"  laat zitten, belangrijk is dan om te kijken waar de oorzaak van dat gedrag vandaan komt. Dat hoeft niet altijd een ingewikkelde oorzaak te zijn, vaak is het bewust worden van patronen voldoende om te beseffen dat je klachten mede door je manier reageren op je omgeving tot stand kunnen komen. Het is dan eenvoudiger om te werken aan je houding als je merkt dat je je beter kan voelen als je assertiever wordt.

 

Je lichaam weer in balans te brengen waardoor je lichaam de opgeslagen afvalstoffen weer kan afvoeren via de daarvoor gebruikelijke weg  in plaats van door de huid, is een goede ondersteuning voor de weg naar herstel.

 

Mijn manier ervoor zijn de acupunten en reflexen in het oor, Auricologie. 

 

Met vriendelijke groet,

Truus Hoogendoorn-Borgman

Lentil

Praktijk voor complementaire behandelwijzen

www.lentil.nl 


Antwoord van Gnosis Therapie

Hallo Romke,

 Huidproblemen duiden vrijwel altijd op het niet aangeven van grenzen. Als iemand je te dicht op de huid zit bijvoorbeeld dan zal je lichaam proberen om de "luis" kwijt te raken. Soms werkt het zelfs omgekeerd, je wil juist graag contact en dan zal je lichaam proberen om meer contact te krijgen. Over het algemeen, spelen dit soort thema's lang. 

 Als iemand bijvoorbeeld heel lang geen contact krijgt met iemand, dan zal de huid daar gaan veranderen. Het verhard als het ware. Net als een spier gaat het zich pantseren. Op het moment dat het dan wel contact krijgt, dan gaat de huid in genezing. Soms met psoriasis of exceem. Het is maar hoe lang het heeft geduurd en hoe vervelend de situatie voor je is geweest. Wat dus vaak gebeurd is dat het steeds weer terugkomt, dan weer wel contact en dan weer niet. Ik zie dit bijvoorbeeld in mijn praktijk ook gebeuren en mijn advies is dan altijd tweeledig.

 1. Los het conflict/thema op. Spreek je gevoel uit, dat je contact juist wel of juist niet wil. In sommige gevallen is het een oud gevoel of ervaring die opspeelt. Dan zal je dat oude gevoel op moeten lossen. Dit oplossen van thema's kan heel snel gaan maar ook een jaar in beslag nemen. Het is maar hoe heftig je het ervaart en of het nu nog speelt. En natuurlijk. Hoe dicht sta je bij je gevoel en mag het er zijn? Dat kan ik niet beoordelen vanaf hier. 

2. Heb je eenmaal exceem of psoriasis, dan helpt het om tijdens de jeuk een koude douche te nemen. De koude douche maakt dat je huid meer open en dicht gaat staan en zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen. Daarnaast helpt licht therapie heel goed. In de meeste gevallen, geneest de huid perfect als het thema er maar uit is. Je krijgt dan letterlijk een nieuw baby huidje zonder enige onvolkomenheid. Dit neemt meestal 6 tot 8 weken in beslag. 

Ik he me niet gespecialiseerd in medische zorg maar ik zie dit soort verschijnselen wel vaker optreden. Het is ook geen geheim dat psyche en lichaam op elkaar reageren. Maar er is ook een energetische component. Door alle drie te pakken, gaat het sneller.

Probeer de douche maar eerst, misschien ben je er dan al sneller vanaf. Kost niet zoveel en kan je gewoon zelf. Als het dan niet helemaal weg wil gaan, kom dan maar in de praktijk voor een oriëntatie gesprek. Dan zien we snel wat we nog gaan oplossen.

 Succes,

frank Godschalk

www.jereisnaarhuis.nl

 

 


Antwoord van NaturoPracticum

U kunt het beste een afspraak maken, want uw probleem vraagt een gedegen aanpak.

Hier is meer aan de hand dan alleen een protesterende huid.

 

Ik adviseer u zo snel mogelijk een afspraak te maken.