Terug

Hoe kom ik permanent van mijn klachten af? Of hoe vermijd ik ze?

R.A.

Dag,

 

Ik ben 34 jaar en ben met regelmaat ziek. In het nabije verleden heb ik een soort van epilepsie gehad - en gebruikte daar ook medicijnen voor - maar dit bleek achteraf toch niet helemaal het geval te zijn. Migraine had ik ook zeer frequent, maar tegenwoordig heb ik alleen af en toe last van mijn hoofd. De aanvallen (die dus geen epilepsie zijn) heb ik nog maar zeer zelden en in sterk verzwakte vorm.

 

Ik heb de ziekte van Reynaud en kan bij kou soms niet mijn werk goed uitvoeren omdat m'n vingers dan te pijnlijk zijn. Dit kan tot een uur duren, zo niet langer. Heel vervelend dus. Voor en tijdens de menstruatie ben ik niet '100%', waardoor ik 1 week in de maand eigenlijk niet echt functioneer. Zonder paracetamol gaat niet, ookal wil ik liever geen chemische of synthetische middelen gebruiken. Ook heb ik dan last van vocht vasthouden, wat zorgt voor o.a. 'wallen' waardoor ik me niet ziek voel en er ook zo uitzie.

 

Sinds gister heb ik ook last van gezwollen oogleden, maar de menstruatie duurt nog wel even. Ik heb geen idee of ik nu ergens allergisch voor ben. Iets anders waar ik in de periode toen ik er ziek was ook last van had, is sinds een paar maanden terug: achterin mijn keel zit een soort van opening waar zich een witte substantie vormt die erg vies ruikt. Destijds zei de huisarts dat het voedselresten betrof die in de amandel (rechts) terecht waren gekomen. Ik vind dit een vreemd verhaal en wil er graag van af, want het zorgt dat mijn adem vies ruikt, waardoor ik mijn toevlucht maar zoek tot een sterke mondwater met synthetische ingredienten.

 

Tot slot heb ik ruim anderhalf jaar last van een jeukhoofd met sinds een paar maanden ook roosvorming. Wat voor shampoo, lotion, olie ik ook gebruik (alleen echt natuurlijk), niks help ertegen.

Ik zou het fijn vinden door iemand geholpen te worden die hier ervaring mee heeft.


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste R.A.

Als je liever alternatieve geneeskunde dan de reguliere geneeskunde wilt krijgen zou ik eens een paar Reiki behandelingen nemen ,zodat je lichaam weer in balance gebracht kan worden,tijdens het intake gesprek zou ik als therapeut(algemeen) ook eens over je voeding div veranderingen gaan aanbrengen,met div.Reiki behandelingen en div. Alternatieve massage kom je dan tot de kern van je mentale en fysieke pijnen.

 

M.V.G. Frederico.

 

Praktijk Frederico voor alternatieve geneeskunde in capelle aan den IJsselIJssel 


Antwoord van Praktijk Hecate

Hallo R.A.

 

Dit duidt voor een natuurgeneeskundige op een chronische ontsteking waarvan  de amandelen proberen de pusachtige producten uit te scheiden. Daar zijn ze oorspronkelijk ook voor bedoeld, en zelfs de reguliere geneeskunde is voorzichtig tot die conclusie gekomen, waardoor men ze er tegenwoordig niet routineus meer verwijdert. Dit heeft dus niets met voedselresten te maken.

 

Voorkomen is beter dan verwijderen en daarom dient de onderliggende ontsteking aangepakt te worden. "Stille" chronische subklinische ontstekingen zijn het favoriete gebied van de klinische PNI (Psycho-Neuroëndocrino-Immunologie), dus die zou je van alle klachten af moeten kunnen helpen, omdat dat eigenlijk allemaal symptomen zijn van het onderliggende proces. Deze geneeskunde werkt met de modernste inzichten met betrekking tot o.a. het immuunsysteem en ziet farmaceutisch ingrijpen niet altijd als de beste eerste keus, zonder er in principe afkerig van te zijn.

 

Dit is echter een therapiemethode die actieve medewerking en motivatie van de patent vraagt en waarvan een deel van de therapie (onderzoeken en middelen) meestal niet vergoed worden. Je bent welkom op een van mijn open spreekuren om deze ingewikkelde materie wat diepgaander te bespreken. Als je ver van het midden van Nederland af woont, kun je bij de beroepsvereniging MBOG een PNI therapeut in je omgeving uitzoeken. Deze zijn allen goed opgeleid in reguliere medische kennis, ingebed in een holistische visie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ronald Stalling - Praktijk Hecate