Terug

Hoe kom ik van het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) af?

Vincent

Al vanaf kinds af aan lijd ik aan het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS). Onze dochter van 11 jaar begint helaas dezelde symptomen te vertonen. Begeleiding door de huisarts en de internist heeft tot op heden weinig opgeleverd. Zijn er specifieke geneeswijzen die oplossingen bieden?


7 Antwoorden

Antwoord van Acupunctuur Rijnmond

Volgens de Chinese geneeswijze is de oorzaak van PDS vaak een blokkade/stagnatie van leverenergie die de miltfunctie verstoord. Er zijn acupunctuurpunten die deze blokkade van de leverenergie kunnen opheffen waardoor problemen met de spijsvertering/darmen kunnen worden verminderd 


Antwoord van Praktijk Mental Balance

Beste Vincent,

Gelukkig zijn er een specifieke geneeswijze die oplossingen bieden bij het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS). Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er hypnotherapeutische behandewijzen bestaan die een blijvend effect resulteren.In Nederland is dit onderzoek gedaan op het AMC te Amersterdam en Antoniusziekenhuis te Nieuwegein. De studie is begeleidt door o.a. Prof. Smout (gastro-enteroloog AMC) en Prof. Benninga (kindergeneeskunde, AMC). Bij 75-80 % van de patiënten slaat de hypnotherapeutische behandewijze aan en uitgebreid statistisch onderzoek laat zien dat deze resultaten ook daadwerkelijk aanhouden.

In toenemende mate blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat hypnotherapie, mits uitgevoerd door erkende hypnotherapeuten met een gedegen psychotherapeutische kennis , doelmatig is bij veel psychosomatische klachten. Het is raadzaam om altijd te checken bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten of u te maken heeft met een gekwalificeerde hypnotherapeut (vergoeding door de zorgverzekeraar) en niet met een hypnotiseur.

Hartelijke groet,

Dr. Fons de Vries
Praktijk mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL  Amersfoort 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Vincent,

pds is de laatst tijd een veel voorkomende klacht,kunnen veel oorzaken hebben,ik heb met mijn reiki behandelingen div.mensen een goede ondersteuning kunnen geven.

Je kan altijd eens bellen voor meer informatie .

M.V.G.

Frederico de Rooy 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Vincent 

dit kan meerdere oorzaken hebben , misschien ligt het aan een geblokkeerd geraakt

chakra ( energiesysteem ) en wel aan de manipura gelegen net boven de navel

deze chakra staat in verbinding met je maag en darmen 

 Door een korte behandeling d m v magnetiseren   Of healing kunnen deze blokkades  opgeheven en 

herstelt worden ,  beterschap groetjes Arjan 


Antwoord van Praktijk Verlichting

Beste Vincent,

 Ik weet niet precies waar je woont, welke plaats, provincy.

Voetreflexologie massage kan hulp bieden bij prikkelbare darmsyndroom.

Op de voeten voornamelijk op de voetzolen liggen reflexzones/punten die in verbinding staat met een bepaald orgaan in het organisme zoals ook de darmflora zich daarin weerspiegelt.

Om deze reflexzones dusdanig te stimuleren/masseren kan er verlichting, ontspanning, en de stoornis eventueel doen verlichten, of verdwijnen.

Het hangt beetje af van hoe ernstig het is de situatie daar hangt het dan vanaf hoeveel behandelingen je eventueel nodig zou hebben om resultaat eventueel te zien en te voelen. 

Bepaalde drukpunten reflexzones van de darmflora kunnen dan wat gevoelig in begin zijn. Maar er komen verder geen naalden aan de pas.

Het werkt harmonisch op fysiek- en emotioneel om weer in balans te komen.

 Deze behandelmethode moet niet als alternatief van de reguliere geneeskunde gezien worden, maar een extra aanvulling en kan en postitieve bijdrage leveren om fysiek & mentaal in harmonie te komen.

 Zietkes, aandoeningen in ons organisme willen ons onbewust iets duidelijk maken waarvan we bewust van moeten worden, omdat er stoornissen zijn op emotioneel niveau. Als ons bewustzijn niet in harmonie is, dan

manifesteert zich dat ook in onze micro- en makrocellen organische leven en is dat voelbaar. 


Antwoord van Praktijk voor natuurgeneeskunde Anka Blankendaal

U zou eens kunnen kijken naar het FODMAP's dieet. Het blijkt dat mensen met PDS veel baat hebben bij dit vrij recent ontwikkelde dieet. FODMAPS zijn bepaalde koolhydraten die door sommige mensen niet goed verteerd kunnen worden. Daardoor gaan deze fermenteren in de darmen en geven opgeblazenheid en gasvorming. U kunt op internet goede informatie vinden over het FODMAP's dieet. Stress is een belangrijke factor en kan de gevoeligheid voor FODMAP's verhogen. U kunt een afspraak maken met een dietist of orthomoleculair therapeut die bekend is met dit dieet. 

 


Antwoord van Gnosis Therapie

Hallo Vincent,

Ik heb geen ervaring met prikkelbare darm syndroom patiënten, wel met mensen die lichamelijk ziek omdat ze dingen niet goed verwerken. Vaak is het zo dat mensen zeer veel stress hebben en dan valt de stress weg en is men ineens heel erg vermoeid. Vaak wordt dan de schuld gegeven aan een bacterie maar zoals uit studies al blijkt, zit het in de psyche en helaas geef je dit soort dingen door aan je kinderen. 

Is het misschien zo dat u als u veel stress (psychisch) hebt, de klachten dan erger worden? Ik denk dan heel eenvoudig aan dingen die gebeuren waarvan u zegt, "ik vind het onverteerbaar" of dit is weer zo'n gemene streek.

ik pak een ziekte altijd aan op vijf niveaus:

1. Fysiek, ontspannen middels speciale oefeningen. Dan gaat de lichamelijke stress eruit

2. Emotioneel ontladen, boosheid en verdriet

3. Energetisch ontladen, trek zelf de spanning uit je lichaam.

4. Mentaal ontladen, welke gedachten patronen komen steeds terug en helpen niet.

5. Spiritueel ontladen, wie ben je en waarom gebeurd het allemaal.

6. Soms, ontgiften maar dat kan ook via punt 3.