Terug

Hoe kom ik van mijn migraine af?

Anna

Ik heb heel veel last van migraine. Gemiddeld 2 tot 3 dagen per week. Ik ben een 56 jarige vrouw. Ik heb dit zeker al 45 jaar. Hoe kan ik van mijn migraine afkomen?

Zelfs de neuroloog kan mij niet meer helpen.


4 Antwoorden

Antwoord van Klassieke Homeopathie voor mens en dier

Beste Anna,

 

Wat een geschiedenis, 2 tot 3 dagen per week migraine en dan al zoveel jaren.

 

Als klassiek homeopaat zie ik regelmatig mensen met migraine. Bij zo'n lange geschiedenis kan ik mensen er niet vanaf helpen, maar het lukt me regelmatig om het aantal aanvallen naar beneden te krijgen. Dat scheelt dan ook gebruik van reguliere medicijnen, die soms de nodige bijwerkingen hebben. Op mijn website www.migraine-en-hoofdpijn.nl vindt u meer informatie. Mail of bel gerust als u meer wilt weten.

 

Met vriendelijke groet,

 

Monique du Pau

Klassiek homeopaat


Antwoord van Praktijk Verlichting

Beste Anna,

 

Migraine is goed te behandelen met voetreflexologie of ander vorm van voetreflexologie is de S.T.E.R therapie het verschil zit hem in dat met S.T.E.R therapie een lichte druk wordt uitgeoefend op de voeten op de specifieke drukpunten dan bij voetreflexologie waarbij een aangename behandeling wordt ervaren en een goed resultaat klachten verminderen of juist verdwijenen. Soms al na 1 behandeling en soms zijn er meerdere behandelingen nodig of om de zoveel tijd te blijven herhalen voor ondersteuning en stabiel te blijven.

 

Voetreflexologie en S.T.E.R therapie is al eeuwen oude genezingsmethode. 

Valt onder het alternatieve geneeswijze en werkt op de miridiaan banen om die weer in balans te brengen yin & yang evenwicht, pijnloos doeltreffend zonder naalden die wel gebruikt worden bij accupunctuur.

 

Ik weet niet precies waar u woont. Maar u bent van harte welkom.

Mijn praktijk verblijft in Castricum.

www.infopraktijkverlichting.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

Milo

 

 

 


Antwoord van Praktijk Hecate

Beste Anna,


Migraine is voor een behandelaar, regulier of alternatief, een lastige zaak. Regulier zijn er theorieën over vaatverwijding en vernauwing die later weer op losse schroeven gezet zijn. Alternatief heeft iedere tak van complementaire zorg zijn eigen moeilijk te controleren theorieën en vaak bijbehorende exotische behandelingen. Vele zul je in de loop der jaren al geprobeerd hebben. Sommige zullen misschien enige hulp of verlichting hebben kunnen geven. Zelf werk ik alleen met strikt regulier georiënteerde complementaire therapie (functionele geneeskunde, gebaseerd op fysiologie en biochemie), maar ben er van overtuigd dat sommige mensen gebaat zijn bij bijvoorbeeld acupunctuur, voetzoolreflex- of hoofdpijnmassage. Met nadruk op "sommige".


Verschillende oorzaken kunnen een zelfde gevolg hebben. Als je auto niet wil starten dan heeft dat niet altijd één oorzaak, maar het kunnen er wel twintig zijn. Een goede monteur gaat systematisch na waar het probleem gezocht moet worden. In de 'goede' complementaire geneeskunde gaat men ook systematisch en analytisch te werk. Ofwel op basis van logische, natuurkundig verklaarbare afwegingen, of van meer spirituele redeneerwijzen, waarbij geloof in zo'n systeem een belangrijke rol speelt. Ik heb uiteraard meer met de eerste aanpak, maar er moet zeker ook aandacht zijn voor de psychologische/spirituele aspecten van gezondheidsklachten, zonder dat het zweverig hoeft te worden. Stress, verdriet of angst bijvoorbeeld kunnen belangrijke vijanden van je gezondheid zijn. Therapieën als EMDR of EFT laten zich bijvoorbeeld heel goed combineren met andere vormen van therapie.


Het is belangrijk om te kiezen welke weg bij jou past. De reguliere, die voornamelijk probeert symptomen te onderdrukken, wat bij echt onverklaarbare pijn niet verkeerd is, maar voor de toekomst minder perspectief biedt, omdat de oorzaken niet weggenomen worden.

Daar tegenover staan de vele natuurgeneeskundige therapieën die verdeeld kunnen worden in therapieën die op een controleerbaar mechanisme gebaseerd zijn, zoals bijvoorbeeld kruidengeneeskunde, waarvan de analyse van de inhoudsstoffen tegenwoordig ondersteunt wat de traditie al eeuwenlang uit ervaring weet.


Een tweede groep werkt met de mind-body connection, o.a. met begrippen als ziekte als overtuiging, ziekte als boodschap en bepaalde (emotionele) blokkades, waarbij de geest het verschil kan maken tussen ziekte en gezondheid. Hier vindt men een grote variëteit aan behandelwijzen en kwaliteit.


Weer een ander groep alternatieve therapieën werkt meer met energieën, waar ziekten frekwenties hebben, alles trilling is, wat met biotensoren en heel veel duurdere electronische varianten daarvan gediagnostiseerd en zelfs behandeld kan worden ('de trilling ompolen'). Vanuit mijn Delftse achtergrond in fysica, theorie van systemen en kwamtummechanica en mijn Utrechtse achtergrond in de biomedische wetenschappen ben ik nogal cynisch over de beweringen vanuit die hoek, zonder de integriteit van de therapeuten in twijfel te trekken.


De laatste variant die ik hier wil noemen is de functionele geneeskunde, die probeert met behulp van wetenschappelijke verklaringsmodellen grondoorzaken te vinden, in de hoop dat daarmee een weg terug naar gezondheid gevonden kan worden. Verbetering, en als het even kan, genezing.


In Nederland zijn therapeuten die deze behandelwijze hanteren verenigd in het MBOG en hebben opleidingen op diverse niveaus gevolgd. De klinische PNI is daarvan de meest diepgaande (PNI = psycho neuro (endocrino) immunologie), die een visie heeft die zich niet beperkt tot bepaalde specialismen, maar het holistische, integrale principe van de natuurgeneeskunde in een meer wetenschappelijke jas heeft gestoken.

Je kunt op de website van het MBOG een behandelaar in de buurt opzoeken.


Ik heb zelf de nodige aandacht besteed aan dit onderwerp en er zelfs een boekje voor therapeuten voor geschreven bij een seminar over dit onderwerp. Ik weet hoe moeilijk de materie is en hoeveel vraagtekens er zijn over de oorzaken. Algemene adviezen zijn vaak niet voldoende, er moet uitgezocht worden welke stoffen, waaronder voeding, iets kunnen doen aan de specifieke afwijking bij de individuele patiënt. Welke dat zijn hangt af van de oorzaak of oorzaken en die kunnen aardig uiteenlopen en zijn vaak moeilijk te vinden. Zoek dus een therapeut die niet alleen verstand heeft van voeding, maar vooral van anatomie, fysiologie en biochemie van hersenen (neurotransmitters) en bloedvaten. Ik heb het zelf vrij druk op het moment, maar voor wat extra antwoorden kun je een mailtje sturen. Als je op mijn naam googelt, dan vind je mijn mailadres wel. Ik zet dat liever niet hier neer ivm spam, die ik al genoeg krijg.


Succes en warme groet


Ronald Stalling


Antwoord van Annie Hulters

Hallo Anna,

 

Ik geef paramedische conculten en behandelingen waarin er gecommuniceerd wordt met organen,  spieren enz. Ik kan geen beloften doen of dat t verdwijnt of niet. Er zijn mensen die verlichting of genezing hebben ervaren. U kunt vrijblijvend een kijkje nemen op de site: www.tresmirfia.nl of bellen voor informatie tussen ma tm za 15.00 en 17.00 06-25253560.

 

Hopelijk vindt uw juiste weg naar genezing!

 

Annie Hulters 

Gediplomeerd Medium-Therapeut en Healer