Terug

Hoe werkt hypnotherapie?

Sanne

Is hypnotherapie wetenschappelijk bewezen en is het een alternatieve geneeswijze?


2 Antwoorden

Antwoord van Sjoerd Wijma

Dag Sanne,

Er zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken, waarin de werking van hypnotherapie bewezen is.
Hypnotherapie en hypnose worden in de gezondheidszorg onder andere toegepast door medische specialisten, psychiaters en psychologen veelvuldig gebruik van deze technieken.
De hypnotherapeut is gespecialiseerd in het werken met deze technieken terwijl de cliënt/patiënt in trance is en werken steeds meer samen met medisch specialisten en andere behandelaars. Hypnotherapie en daarbij gebruikte technieken kunnen goed samengaan met vele andere vormen van therapie, zoals: Haptonomie, Homeopathie, Acupunctuur, Fysiotherapie, Psychologische en Psychiatrische begeleiding, etc. Hypnotherapie is complementair/ aanvullend aan andere vormen van therapie en begeleiding in te zetten. De zorgverzekeraars zien hypnotherapie inderdaad als een alternatieve geneeswijze.

Op de website van de NBVH (Ned. Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten - http://www.hypnotherapie.nl) kun je meer over hypnotherapie lezen en ook een gekwalificeerd en erkend hypnotherapeut bij jou in de buurt vinden. 

Sjoerd Wijma - hypnotherapeut

www.sjoerdwijma.nl


Antwoord van Praktijk Mental Balance

Hypnotherapie is een vorm van therapie voor de behandeling van klachten van psychische of psychosomatische aard, waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose. Hypnose of trance is een toestand waarin u zich richt op uw innerlijke werkelijkheid (onbewuste) en u zich losmaakt van de uitwendige omgeving. In hypnotherapie is hypnose nooit een doel op zich, maar een bewustzijnstoestand om contact te maken met onbewuste gevoelens en overtuigingen . Hierdoor verkrijgt u nieuwe inzichten waardoor klachten verminderen of verdwijnen en u doelen in uw leven beter kunt verwezenlijken.

Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL  Amersfoort
Tel. 033 - 470.23.21