Terug

Hulp bij 'hoofdklachten'?

R.A.

Dag,

Mijn zusje van 24 heeft last van een slecht geheugen. Als je haar iets vertelt - ook als je benadrukt dat het belangrijk is - vergeet ze het al snel. Verder moet ze langer dan 'normale' mensen nadenken als je haar een eenvoudige vraag als "wil je nog een kopje thee?"  stelt. Er is uit onderzoek gebleken dat ze een informatieverwerkingsstoornis heeft die mogelijk in het ADD - spectrum (als ik het goe dheb onthouden) thuis hoort. Behalve ijzer voor bloedarmoede neemt ze geen medicijnen en wil ze ook dat ook niet. Met school heeft ze moeten stoppen, omdat het steeds bij de praktijkstages misliep. Door die informatieverwerkingsproblematiek dus. Ze gaat binnenkort voor de zoveelste keer een traject in met extra begeleiding om te proberen toch een opleiding af te ronden en ik ben bang dat als er geen hulp komt, het niet goed zal gaan. Is er een behandelaar die haar kan helpen?


4 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste R.A.

Ik zou je willen adviseren een keer gebruik te maken van een telefonisch spreekuur met Margo Peineman. Ik volg regelmatig lezingen van haar en zij weet ontzettend veel af van de biochemie van het menselijk lichaam, waar natuurlijk ook ons neurologisch systeem ondervalt. Misschien dat zij je ondersteunend advies kan geven.

Hartelijke groet en succes,

Willy Boomsma


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Voor de handigheid :-), bij deze nog een link voor haar gegevens: http://www.bonusan.nl/?objectID=34


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste R.A.

Ik heb een zeer laagdrempelige praktijk waar ik o.a. Div. Reiki behandelingen geeft,misschien is het een idee om eerst het  lichaam eens in de juiste balans te krijgen,je kan altijd eens bellen om een afspraak te maken,kunnen we kijken wat de beste oplossingen zijn.

M.V.G. Frederico(therapeut algemeen)


Antwoord van Praktijk Hecate

Beste R.A,

 

Klachten als deze zijn soms goed te verhelpen, soms minder goed. Een goede diagnostiek is nodig om uit te zoeken waar de oorzaak ligt:

- is het een probleem van onvoldoende aanmaak van neurotransmitters die voor een goede aandacht moet zorgen? In dat geval is het mogelijk effectief te helpen door te onderzoeken waar de aanmaak van deze stoffen gehinderd wordt en de bijbehorende biochemische route te ondersteunen.

- is het een probleem van locale onderactiviteit door bijvoorbeeld slechte doorbloeding van bepaalde hersengebieden, dan kan hersenonderzoek vaak uitkomst bieden, maar hiervoor moet je medewerking van de reguliere sector hebben. Dr.  Amen (Change your brain) heeft hier interessante boeken over geschreven. Is er geen fysiologische basis voor het probleem te vinden, dan kan gerichte rehabiliterende therapie gegeven worden, zoals biofeedback e.d.

- Het kan een soort allergie zijn, waarbij het lichaam bepaalde morfine-achtige stoffen aanmaakt, waartegen je bepaalde diëten kunt volgen die de aanmaak van deze stoffen tegengaan.

- een 'lekke darm' kan ook zulke effecten hebben, doordat ontstekingsbevorderende stoffen en afweerstoffen van het immuunsysteem in overmaat in de bloedbaan aanwezig zijn en 'ziektegedrag' (sickness behavior) oproepen, net zoals je suffig bent wanneer je een flinke griep hebt, maar dan chronisch. Chronisch vermoeidheidssyndroompatiënten en fybromyalgiepatiënten kunnen hier van meepraten (ik ook, met 25 jaar ervaring!) en deze patiënten vullen ook voor een belangrijk deel van mijn prakijk.

 

Tijdens de open spreekuren die ik regelmatig houd, wil ik graag iets meer vertellen.

 

Met vriendelijke groet

 

Ronald Stalling - Praktijk Hecate