Terug

Hulp bij iui/icsi

Kan acupunctuur ondersteuning geven bij een vruchtbaarheidsbehandeling?


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste mevroiuw of mijnheer,

 

Helaas doe ik zelf geen acupunctuur. Maar bij problemen met vruchtbaarheid is het zeker te proberen bij een goede acupuncturist. Homeopathie en fytotherapie (kruidengeneeskunde) zijn ook mogelijk. In mijn praktijk pas ik fytotherapie toe en geef voedingsadviezen.

 

Met vriendelijke groet,

Susanne Hazen. 


Antwoord van Osteopaat Amsterdam

Beste mevrouw/meneer,

 U kunt het beste kijken op http://www.acupunctuur.nl/ Hier staat een lijst met indicaties die door de acupuncturist behandeld worden.

 

Vriendelijke groet,

 Jop Mur, osteopaat DO-MRO


Antwoord van Praktijk Hecate

Geachte vragensteller,

 

Omdat deze vraag nog niet met een geboortekaartje afgesloten is, weet ik natuurlijk niet of u al een werkaam antwoord heeft ontvangen. Onvruchtbaarheid kan een jarenlange lijdensweg zijn.

 

Zo niet, dan hierbij even wat opmerkingen. Omdat Intra Cytoplasmatische Spermatozoa Injectie (ICSI) meestal toegepast wordt bij een ernstige afwijking in de kwaliteit van het sperma, is het de vraag of duidelijk uitsluitsel is verkregen of de oorzaak bij de man of de vrouw ligt. Er zijn ook aanwijzingen dat de oorzaak in de combinatie deze-man-deze-vrouwkan liggen. Biochemische incompatibiliteit dus, ik heb daar net een interessant seminar over bijgewoond. 

 

Er zijn, afhankelijk van de vermoedelijke oorzaak, diverse alternatieve therapieën die uitkomst kunnen bieden, waaronder inderdaad acupunctuur en zoals door mevrouw Hazen gesuggereerd, ook kruidengeneeskunde en voedingstherapie (u bent bij haar in uiterst deskundige handen). 

 

Toxische belastingen met zware metalen, hormoonachtige organische stoffen of andere stoffen die eigenlijk niet in ons milieu thuishoren, kunnen ook een rol spelen, omdat het lichaam soms besluit, dat het 'milieu' niet gunstig is om een kind te dragen.

 

Voor vragen met betrekking tot fertiliteitsproblematiek  in verband met voedingstekorten of chemisch overbelasting kunt u altijd contact met mij opnemen.