Terug

Kan depressie ontstaan door boze geest?

martien Luijcks

Wij zoeken hulp voor onderzoek naar oorzaak van depressie.


2 Antwoorden

Antwoord van SANGOMA Alternatief Centrum

Ja, er kan een depressie ontstaan door boze geest. Om hier dieper op in te gaan moeten we iets meer weten en kun je eventueel een afspraak maken.


Antwoord van Praktijk Hecate

Beste Martien,

 

Het antwoord kan alleen maar zijn: geloof je in (boze) geesten? Is het antwoord 'ja', dan is het antwoord op je vraag ook meteen 'ja', omdat boze geesten nu eenmaal macht hebben binnen die overtuiging; als ze je niets kunnen doen, zijn ze als boze geest niet veel waard. 

Is het antwoord 'nee', dan hoef je ook niet bang te zijn. Als je er niet in gelooft, bestaan geesten voor jou niet en kunnen ze ook niets doen. Dan moet er dus een andere, psychologische of 'lichamelijke' oorzaak zijn.

 

Maar waarom zoek je het niet 'dichter bij huis'? Depressie is soms een natuurlijke reactie op omstandigheden die buiten je macht staan en dan kun je de oplossing in die hoek zoeken. Omstandigheden verbeteren, of, als dat niet gaat, je weerbaarheid verhogen, psychologisch of lichamelijk. Daar zijn diverse hulpverleners voor.

 

Hoewel ik ook een opleiding als paranormaal genezer heb gevolgd, werk ik tegenwoordig alleen op lichamelijk en psychologisch niveau, in jouw geval bijvoorbeeld door ondersteuning van de stofwisseling van je zenuwstelsel of coaching met NLP, EFT of vergelijkbare technieken (veel op internet over te vinden). Stoffen als dopamine en serotonine hebben een belangrijke invloed op je humeur, motivatie, drive en dergelijke. Pas als daar alles in orde blijkt, en je blijkt niet psychologisch in de knoop te zitten, kun je kijken of er spirituele belastingen zijn, als je er in gelooft.

 

Het is aan jou om te kiezen vanuit je overtuiging waar je als eerste een oplossing wilt zoeken: in de spirituele, de psychologische of fysiologische (lichamelijke) hoek. Een goede hulpverlener vraagt naar het ontstaan van de klachten en allerlei bijzonderheden over jou en je omstandigheden voor hij/zij zich een oordeel vormt. Probeer eventueel via oriënterende gesprekken uit te vinden waar je je in eerste instantie het meest op je plaats voelt. 

 

Succes!