Terug

Kan ik stoppen met roken?

Ria bol

Hoe zijn de resultaten om te stoppen met roken via accupentuur heb zelf ook last van copd ??


2 Antwoorden

Antwoord van RHA Reïncarnatietherapie | RHA Regressietherapie | RHA Publishing

 

Hallo Ria,

met acupunctuur werkt het naar mijn mening slechts gedeeltelijk. Heb je al eens aan reïncarnatietherapie gedacht? Soms kan 'roken' nog een verbinding hebben met onafgeronde vorige levens. Het ligt er maar net aan hoe je je probleem verwoordt.

Is het probleem 'niet kunnen stoppen' of meer behoefte hebben aan 'longen gevuld met rook'?

Is dat laatste het geval, dan kan het zijn dat jouw longen nog steeds - onbewust - de behoefte hebben om gevuld te zijn met rook. De gedachtenkoppeling uit een benauwde situatie uit een vorig leven: 'nog in leven zijn, maar amper adem kunnen halen' (bijv. bij een vuursituatie) kun je via reïncarnatietherapie bekijken en transformeren. Op mijn website www.vorigelevens.nl kun je ebooks gratis downloaden. Misschien staan daar praktijkvoorbeelden in waar je wat aan hebt.

 

 


Antwoord van Praktijk Mental Balance

Dag Ria,

Als hypnotherapeut weet ik dat hypnotherapie vaak effectief is bij de oplossing van verslavingen, inclusief rookverslaving. Dat roken zeer schadelijk is voor de gezondheid, denk aan hart en vaatziekten, kanker en talloze andere kwalen weten we allemaal. Bijna iedereen wil zo lang mogelijk gezond blijven en toch is stoppen met roken voor de meeste rokers heel moeilijk. Er is een deel in jou dat wil stoppen, maar ook een deel dat gewoon wil door roken en steeds weer lijkt dat laatste deel het sterkste. Hypnotherapie kan je leren om aandacht te besteden aan beide delen en ze samen tot een oplossing te laten komen. Om contact te leggen met verschillende persoonlijkheidsdelen bestaan vele hypnotherapeutische technieken. 

Ik wil je ook ook nog zeggen dat ik als therapeut hier op afstand nooit kan zeggen wat de redenen zijn dat je rookt en niet kunt stoppen. Hypnotherapie laat steeds weer zien dat de oplossing voor een probleem in de cliënt zelf ligt en niet bij een therapeut met allerlei veronderstellingen die toevallig passen binnen zijn therapie. Een goede therapeut is wel een mentale gids om je bij de oplossingen in jezelf te brengen. Vaak liggen die oplossingen diep in het onderbewuste en enkele keer verrassend verscholen aan de oppervlakte. Ik zou je hierbij kunnen helpen evenals andere erkende register-therapeuten.

Dr. Fons de Vries
Praktijk Mental Balance

Tel. 033 - 470.23.21
www.mentalbalance.nl